Лозан Панов кани Кирилов да види как се разпределят дела

      Публикувано на Tuesday, 25 June , 2019      280 Прегледа     
Лозан Панов кани Кирилов да види как се разпределят дела


Председателят на ВКС Лозан Панов е изпратил покана до министъра на правосъдието Данаил Кирилов да присъства лично на случайно разпределение на села в съда.

Поканата е с повод изказване, направено от страна на министъра вчера по време на дебата на работната група по проекта за законови промени, които да позволят разследване на тримата големи в съдебната система.Вчера Данаил Кирилов заяви, че председателите на съдилищата могат да манипулират случайния избор на съдии за дадено дело като реплика за нормативната еднолична власт на главния прокурор.

Казаното от Данаил Кирилов ядоса сериозно представителя на ВКС съдия Галина Тонева, която се възмути от думите на Кирилов на фона на въведената още преди години система за разпределение на делата.

По повод на изразените от Вас опасения по време на форума, че председателят на Върховния касационен съд може да влияе при случайното разпределение на делата в съда, тъй като той извършвал това действие, Ви каня в удобно за Вас време в Съдебната палата в гр. София да присъствате на целия процес по случайно разпределение на дело във ВКС”, пише днес Лозан Панов.

Многократно по искане на страна или на медии случайното разпределение на дела във ВКС се е извършвало публично и процесът е отразяван включително с телевизионни репортажи и със снимки.

От ВКС припомнят и случаи, когато разпределението на делата е извършвано публично: делата срещу Цветан Цветанов, за регистрацията на Политическа партия ДОСТ, делото “Килърите”, делото срещу Румен Рашев и Елена Абаджиева и много други.

Етикети:
Категория България | 2019/06/25 последна редакция в 9:07 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
281 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки