Лятото дойде, днес е най-дългият ден в годината

      Публикувано на Sunday, 21 June , 2020      1220 Прегледа     
Лятото дойде, днес е най-дългият ден в годината

  • България

Астрономическото лято настъпи днес у нас в 00.43 часа, когато е и лятното слънцестоене, се посочва в астрономическия календар за 2020 година.
Днешният ден е най-дългият ден в годината.

дина двойка щастие лято
/ iStock/Getty Images

През лятото на територията на по-голямата част от България най-високите средни дневни температури са през юли, а по Черноморието и в планините – през август.

лято жена басейн
iStock/Getty Images

Лятото е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. 

лято
iStock/Getty Images

Летният сезон започва с лятното слънцестоене – около 21 юни в Северното полукълбо и около 22 декември в Южното полукълбо, и завършва с есенното равноденствие – около 23 септември в Северното полукълбо и около 22 март в Южното полукълбо.


Етикети:
Категория България, Лайф | 2020/06/21 последна редакция в 11:33 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
1221 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки