Любомир Дацов: Повечето мерки са за “купуване на симпатии”

      Публикувано на Monday, 10 August , 2020      869 Прегледа     
Любомир Дацов: Повечето мерки са за “купуване на симпатии”

  • Бизнес

Ако ситуацията не беше толкова политизирана, колкото е в момента, щяхме де си помислим, че някой е измислил добра икономическа мярка.
Това коментира в ефира на bTV  бившият зам.-финансов министър Любомир Дацов. Той е член и на Фискалния съвет.

Коментарът му бе относно това доколко са адекватни икономическите и социални мерки на управляващите.

Увеличение на заплатите в държавната администрация за служители, които работят на „първа линия“ в условията на корона вируса.

Надбавки за пенсионерите и пари за бизнеса, който пострада от кризата – това обеща кабинета преди дни.

„Това действително е свързано с усилията, които някои хора полагат в борбата с коронавируса, друг е въпросът доколко е ефективна (помощта, б. ред.)“, коментира Дацов.

Според него много изследвания показват, че по време на криза една от добрите и работещи мерки е именно вдигането на доходите, особено свързаните с пенсионерите. Самият механизъм на трансмисия към икономиката поне в България е доста ефективен според данните, отбеляза Дацов.

Той обаче уточни, че в случая това, което е ръководило правителството да обяви тези намерения, всъщност няма нищо икономическо.

По думите му повечето от мерките, които бяха обявени като антикризисни, всъщност са насочени към потушаване на напрежение или „купуване“ на симпатии“, смята Любомир Дацов. Той успокои, че управлението на бюджета е изключително спестовно в тази ситуация.

По статията работи Ралица Пейчева


Категория Бизнес, България | 2020/08/10 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
870 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки