Люти чушки ще премахват болките в коляното

      Публикувано на Wednesday, 3 April , 2019      405 Прегледа     
Люти чушки ще премахват болките в коляното

  • Здраве

Синтетичен вариант на съдържащи се в чилито аналгетични съединения може да облекчи болките при пациенти с остеоартрит в продължение на шест месеца, според експертите от американската компания Centrexion Therapeutics.

Новото експериментално лекарство под името CNTX-4975, произведено от екстракт от люта чушка, дезактивира локалните нервни влакна, които предават болката към мозъка. Експертите смятат, че този инструмент може да стане безопасен и ефективен аналгетик, след като премине всички клинични изпитания.Провеждащото се в момента проучване, тества използването на две дози CNTX-4975 срещу плацебо при 175 пациенти с труднолечим остеоартрит на коляното.

Остеоартритът се характеризира с постепенно износване на хрущяла, което причинява болка, подуване и намалена подвижност на засегнатата става.

Резултатите показват, че лекарството позволява да се получат статистически значимо облекчаване на болката и подобряване на подвижността на колянната става до 24 седмици след единична инжекция. Според резултатите, пациентите, които получили 1 мг от лекарството имали намаляване на дневната болка при ходене с 3.8 пункта в сравнение със спад от 1.3 пункта на болката при тези, които са получавали плацебо.

Етикети:
Категория Здраве | 2019/04/03 последна редакция в 2:30 AM
Източник : Здраве | Снимка : Google
406 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки