Начало Здраве Люти чушки ще премахват болките в коляното

Люти чушки ще премахват болките в колянотоКатегория Здраве | 2018/07/15 at 5:00 PM | 136
Коментари ->> Добави Коментар

Синтетичен вариант на съдържащи се в чилито аналгетични съединения може да облекчи болките при пациенти с остеоартрит в продължение на шест месеца, според експертите от американската компания Centrexion Therapeutics.

Новото експериментално лекарство под името CNTX-4975, произведено от екстракт от люта чушка, дезактивира локалните нервни влакна, които предават болката към мозъка. Експертите смятат, че този инструмент може да стане безопасен и ефективен аналгетик, след като премине всички клинични изпитания.Провеждащото се в момента проучване, тества използването на две дози CNTX-4975 срещу плацебо при 175 пациенти с труднолечим остеоартрит на коляното.

Остеоартритът се характеризира с постепенно износване на хрущяла, което причинява болка, подуване и намалена подвижност на засегнатата става.

Резултатите показват, че лекарството позволява да се получат статистически значимо облекчаване на болката и подобряване на подвижността на колянната става до 24 седмици след единична инжекция. Според резултатите, пациентите, които получили 1 мг от лекарството имали намаляване на дневната болка при ходене с 3.8 пункта в сравнение със спад от 1.3 пункта на болката при тези, които са получавали плацебо.Етикети: #

Категория Здраве | 2018/07/15 at 5:00 PM
137 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Здраве | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама