Начало Свят Македония: Достойно решение е име, от което не се срамуваме

Македония: Достойно решение е име, от което не се срамуваме

Никола Димитров


Категория Свят | 2018/03/28 at 3:40 PM | 104
Коментари ->> Добави Коментар

Достойно решение за проблема около името е онова, от което няма да се срамуваме. Слятото име не е това. Уверен съм, че Гърция има много сериозен дългосрочен стратегически интерес Република Македония да бъде близък съюзник, да бъде част от ЕС и НАТО, е заявил македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от македонските вестници.Той посочил, че Македония и Гърция са съседи и винаги ще бъдат такива.

Ако намерим достоен начин да превъзмогнем този проблем, това ще бъде много важно за бъдещето на Македония, заявил още ръководителят на македонската дипломация, съобщава в. “Нова Македония”, цитиран от БТА.

Разпадането на Македония ще доведе до Велика Албания. За това предупредил бившият министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис, пише в. “Вечер”.

По време на представянето на новата си партия Варуфакис изтъкнал, че спорът между Македония и Гърция за името е свързан със създаването на Велика Албания. Необходимо е да се разбере, че най-голямата заплаха от нашия съсед не са демонстрациите за Александър Велики, а самото разпадане на държавата, заявил Варуфакис, цитиран от в. “Вечер”.

Варуфакис пояснил, че има въоръжени албанци в Тетово, които са готови да поделят Македония с логиката да бъде създадена Велика Албания.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/03/28 at 3:40 PM
105 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама