Начало Свят Македонският парламент решава на 15 януари дали да ратифицира Договора за добросъседство

Македонският парламент решава на 15 януари дали да ратифицира Договора за добросъседство

борисов-заев


Категория Свят | 2018/01/06 at 1:00 AM | 100
Коментари ->> Добави Коментар

Македонският парламент ще гласува за ратификация на Договора за добросъседство с България на заседание на 15 януари, съобщи агенция МИА.В края на декември той вече беше одобрен от комисията за външна политика въпреки съпротивата на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, според която той не допринася за македонските интереси и за отношенията между двете държави.

Договорът беше подписан на 1 август в Скопие от премиера Бойко Борисов и македонския му колега Зоран Заев. Външният министър Екатерина Захариева каза в интервю за БНР през декември, че и парламентът в София ще го ратифицира през януари. Датата обаче още не е определена.

На 15 януари е и датата, на която българският посланик в Скопие Иван Петков ще представи пред македонския парламент приоритетите на председателството на Съвета на Европейския съюз.Етикети: # # # # # # # #

Категория Свят | 2018/01/06 at 1:00 AM
101 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама