Начало Лондон Макрон и Борис Джонсън обсъждат мост над Ламанша

Макрон и Борис Джонсън обсъждат мост над ЛаманшаКатегория Лондон | 2018/01/20 at 7:00 PM | 80
Коментари ->> Добави Коментар

Френският президент Еманюел Макрон хареса идеята на британския външен министър Борис Джонсън за изграждане на мост над Ламашна, пише британската преса.

„Толкова много работа има да се свърши след срещата между Франция и Великобритания“, написа в една от социалните мрежи Джонсън, като отбеляза, че е изключително доволен от факта, че „ние създаваме екип от експерти, които ще разгледат големи проекти заедно“.„Нашият икономически успех зависи от добра инфраструктура и връзки. Дали тунелът под Ламанша не бе само началото“, казва още външният министър, като обаче не предостави по-голяма яснота на думите си.

Според информация от източници на изданието, Джонсън е обсъдил идеята за мост над Ламанша с френската делегация, придружаваща Макрон при неговата визита в Лондон в четвъртък.

Разговорите са се провели малко преди официалната среща между Макрон и британския премиер Тереза Мей, по време на които двамата обърнаха особено внимание на споразумението за подсилване на общата граница между Великобритания и Франция, според което Лондон ще плати допълнителни почти 45 млн. паунда за нови заграждения, камери и нововъведения по общата граница.

Според вестника, това е удар срещу евроскептиците.

Френският президент обаче не оправда надеждите на Лондон за специално търговско споразумение от нов тип между ЕС и Великобритания след Брекзит. Макрон заяви, че ако Лондон иска да има достъп до европейските пазари, ще трябва да прави вноски в бюджета на Съюза, завършва статията си вестникът.Етикети: # # # # # # #

Категория Лондон | 2018/01/20 at 7:00 PM
81 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Монитор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама