Макрон поиска незабавни действия за борба с тероризма

      Публикувано на Monday, 19 October , 2020      804 Прегледа     
Макрон поиска незабавни действия за борба с тероризма

  • Свят

Френският президент Еманюел Макрон е поискал от силовите министерства незабавни действия за борба с тероризма.
Това е станало на извънредно заседание на Съвета по отбрана.

Франция се подготвя да експулсира 231 чужди граждани, които са в списъка на правителството със заподозрени екстремисти.

Мярката идва два дни, след като ислямист от чеченски произход уби учител. Има очаквания още поне 50 души да бъдат  арестувани в близките часове.

Президентът Еманюел Макрон свика Съвета по отбрана и поиска от силовите министерства незабавни действия за борба с тероризма. Според телевизия Бе Еф Ем Макрон  е заявил, че “ислямистите няма да спят спокойно във Франция”.

Взето е решение за засилване на мерките за сигурност в училищата. Ще се обръща и по-голямо внимание на  социалните мрежи, тъй като след убийството на учителя в петък е имало над 80 съобщения в подкрепа на нападателя.

Телевизията съобщава, че още от днес ще започне проверка на авторите им.

Властите възнамеряват да повишат наблюдението и над асоциациите, заподозрени в ислямистка пропаганда.

Шестима министри се консултираха и с прокурора Жан-Франсоа Рикар, отговарящ за антитероризма, след убийството в петък на учител в парижко предградие от 18-годишен чеченец със статут на бежанец. След като са били установени 80 поста в социалните мрежи в подкрепа на нападателя от днес се задействат полицейски процедури като задържане за разпит и обиски на жилища.


Етикети:
Категория Свят | 2020/10/19 последна редакция в 9:30 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
805 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки