Мария Петрова: Българките спечелиха, защото играха със сърце, сила, емоция и динамика

      Публикувано на Wednesday, 6 June , 2018      17 Прегледа      Коментари Добави коментар
Мария Петрова: Българките спечелиха, защото играха със сърце, сила, емоция и динамика

  • Спорт

“Художествената гимнастика, толкова много се разви, че не можеш просто от началото на състезанието да определиш кой ще е първи. И кой втори и трети.

Това състезание показа, че във всеки един момент местата на участничките може да се променят. Нашите гимнастички са изключително силни  и добри.

Това състезание показа, че който е безгрешен и който играе така, както играят българките – със сърце, със сила, с емоция, с динамика – става първи.

Аз съм изключително щастлива, защото дълго време чакаме такова първо място на европейско първенство.

Поздравявам всички зрители, фенове, момичетата и целя екип, много съм горда със тях, това заяви трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова. За вицепрезидентът на родната ни федерация състезанието в Гуадалахара беше първото европейско първенство, като президент на Техническия комитет на Европейския съюз по гимнастика.

12 години бях член на комитета и беше съвършено различно. Погледнато сега от страната на президента, всеки те дърпа на различни страни. Същевременно обаче е голяма емоция и удовлетвореност, ако успееш да се справиш добре. Моята цел , като президент е да накарам съдиите да не се страхуват, да следват правилата. Аз смятам, че това състезание съдиите работиха добре”, според правилата, завърши Мария Петрова.

На европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара, България спечели четири медала – титла във финала с три топки и две въжета при ансамблите, Татяна Воложанина – сръбърен медал във финала с обръч при девойките, и два бронзови медала – в отборното и в многобоя прr ансамблите. Освен това извоювахме и две квоти за вторите Европейски игри в Минск през 2019 година.

В индивидуалното Катрин Тасева се нареди на 5-то място в моногобоя при жените, което ни гарантира виза (според регламента квоти получават страните класирали гимнастички до 12 масто).

Така освен България в Беларус ще се състезават представителки на домакините,  Русия,Израел, Грузия, Италия, Украйна, Гърция, Австраия, Унгария, Румъния и Азербайджан. 

Втората квота я извоюва ансамбълът с третото място в многобоя. Право за участие в Минск добиха петорките на  Русия, Италия, Украйна, Испания, Белару, Азербайджан и Естония.

Етикети:
Категория Спорт | 2018/06/06 последна редакция в 12:30 PM
Източник : БНР | Снимка : g
18 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки