Маркетинг в социалните мрежи

      Публикувано на Wednesday, 30 January , 2019      461 Прегледа     
Маркетинг в социалните мрежи

  • Полезно

Става все по- трудно да следим кои са новите социални мрежи и какви са техните целеви групи. За собствениците и управителите на бизнеси пък е още по- трудно, защото те имат тежката задача да изберат социална мрежа, в която да промотират продуктите и услугите си, да изградят име, да се брандират добре и да изградят добри взаимоотношения с техните предишни, настоящи и бъдещи клиенти.

Може би и вие сте се чудили къде да регистрирате компанията си и как да промотирате. И вероятно като повечето мениджъри сте решили да си направите сайт, профил във Facebook, в в Twitter, в Instagram, в Youtube и къде ли още не. И вероятно, пак като повечето мениджъри, в определен момент сте спрели да поддържате тези социални мрежи (дори и сайта си) и сте решили, че те са безполезни.Истината е, че социалните мрежи са много полезни за растежа на една компания и за изграждането на аудитория. Но има уловка- не е важно да сте навсякъде, но е важно да сте на точното място. Това е защото успехът в социалните мрежи не се измерва в броя мрежи, в които сте регистрирани, а в качеството на съдържанието, което комуникирате.

И така- как всъщност да разберете коя социална мрежа е за вашия бизнес?

social-media-mobile-apps-ss-1920

Не откривайте отново топлата вода.

Вижте къде има профили вашата конкуренция. Вижте какво и как промотира. Анализирайте (обективно) силните и слабите страни и се поучете от тях. Вижте кои постове на конкурентните фирми предизвикват най- много въвличания (engagements), под кои постове има най- много коментари и харесвания. Сега вече сте направили първата стъпка в добрия маркетинг в социалните мрежи.

Определете целевата си група.

Познавате ли клиентите си? На каква възраст са? От какъв пол? Къде прекарват интернет времето си? Дали обичат Snapchat или Instagram? Pinterest или Behance? Google + или Twitter?

Разберете какво иска да вижда вашата аудитория.

Ако управлявате …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

Етикети:
Категория Полезно | 2019/01/30 последна редакция в 12:30 PM
Източник : | Снимка :
462 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки