Начало Полезно Маркетинг в социалните мрежи

Маркетинг в социалните мрежиКатегория Полезно | 2017/12/14 at 9:00 PM | 115
Коментари ->> Добави Коментар
Става все по- трудно да следим кои са новите социални мрежи и какви са техните целеви групи. За собствениците и управителите на бизнеси пък е още по- трудно, защото те имат тежката задача да изберат социална мрежа, в която да промотират продуктите и услугите си, да изградят име, да се брандират добре и да изградят добри взаимоотношения с техните предишни, настоящи и бъдещи клиенти.

Може би и вие сте се чудили къде да регистрирате компанията си и как да промотирате. И вероятно като повечето мениджъри сте решили да си направите сайт, профил във Facebook, в в Twitter, в Instagram, в Youtube и къде ли още не. И вероятно, пак като повечето мениджъри, в определен момент сте спрели да поддържате тези социални мрежи (дори и сайта си) и сте решили, че те са безполезни.Истината е, че социалните мрежи са много полезни за растежа на една компания и за изграждането на аудитория. Но има уловка- не е важно да сте навсякъде, но е важно да сте на точното място. Това е защото успехът в социалните мрежи не се измерва в броя мрежи, в които сте регистрирани, а в качеството на съдържанието, което комуникирате.

И така- как всъщност да разберете коя социална мрежа е за вашия бизнес?

social-media-mobile-apps-ss-1920

Не откривайте отново топлата вода.

Вижте къде има профили вашата конкуренция. Вижте какво и как промотира. Анализирайте (обективно) силните и слабите страни и се поучете от тях. Вижте кои постове на конкурентните фирми предизвикват най- много въвличания (engagements), под кои постове има най- много коментари и харесвания. Сега вече сте направили първата стъпка в добрия маркетинг в социалните мрежи.

Определете целевата си група.

Познавате ли клиентите си? На каква възраст са? От какъв пол? Къде прекарват интернет времето си? Дали обичат Snapchat или Instagram? Pinterest или Behance? Google + или Twitter?

Разберете какво иска да вижда вашата аудитория.

Ако управлявате …….към цялата статия

Източник: БГ ВестникЕтикети: # # #

Категория Полезно | 2017/12/14 at 9:00 PM
116 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама