Начало Здраве “Масло” и “мляко” са наименования само за животински продукти, постанови съдът на ЕС

“Масло” и “мляко” са наименования само за животински продукти, постанови съдът на ЕС

Категория Здраве | 2018/02/01 at 4:00 PM | 47
Коментари ->> Добави Коментар

Храни на растителна основа не могат да бъдат продавани с наименованието, запазено за храни с животински произход като “мляко”, “сметана” или “масло”,

постанови днес Съдът на ЕС, отхвърляйки аргументите на германска компания, която продава “масло тофу” и “вегетарианско сирене”, предаде ДПА, цитирана от БТА.Според решението на съда компанията Тофутаун (TofuTown), която произвежда вегетарианска и веганска храна, не може да използва наименованията на млечните продукти, за да продава своите изделия, дори ако наименованието винаги включва и дума, която обозначава растителния произход на продукта.

Тофутаун продава продукти като “Сояту тофу масло”, “Растително сирене” и “Вегетарианско сирене”.

Съдът отбелязва, че има изключения, включени в европейските разпоредби, за някои добре познати и традиционно обозначени продукти като кокосово мляко, плодово сирене или масло от ший. Наименованията на продуктите на Тофутаун не са сред тези изключения.

Делото бе отнесено до Съда на ЕС от германско съдилище, където асоциация, която се бори срещу нечестната конкуренция, внесе искане за съдебна забрана срещу Тофутаун с мотива, че пазарните практики на компанията нарушават разпоредбите на ЕС за обозначаване на млечните продукти.

Етикети: # # #
Категория Здраве | 2018/02/01 at 4:00 PM
48 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама