Маслото е по-полезно, отколкото предполагаме

      Публикувано на Wednesday, 29 April , 2020      1870 Прегледа     
Маслото е по-полезно, отколкото предполагаме

  • Здраве

Маслото не е толкова вредно.

Въпреки че сме свикнали напоследък то да е сочено за причинител на висок холестерол, сърдечносъдови заболявания и диабет тип 1 и 2, маслото има своите позитиви.
Това показват данните от проучване, публикувано в журнала PLOS ONE, пише rd.com.

Изследователите са събрали резултатите от 9 научни статии по темата, включващи данните на повече от 600 хиляди души.

След анализа на данните учените са установили, че консумацията на масло намалява риска от хронични заболявания, проблеми със сърдечносъдовата система и диабет.

Констатациите показват, че маслото не само не причинява повишение на риска от тези заболявания, ами дори го намалява.

Консумиращите масло редовно имали с до 4% по-нисък риск от диабет тип 2.

2. Предполага се, че се дължи на мононенаситените мастни киселини, открити в него. Те подобряват инсулиновата чувствителност на клетките.

Масло от хелихризум при болки в гърба и мускулите
Проучването няма за цел да стимулира прекалената консумация на масло. То не е лекарство и злоупотребата с количествата могат да имат тъкмо обратния ефект върху здравето.

Със сигурност обаче учените смятат, че маслото е за предпочитане пред захарите и маргарина, които увеличават многократно рисковете от изброените по-горе опасни заболявания.

 


Етикети:
Категория Здраве | 2020/04/29 последна редакция в 6:00 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
1871 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки