Мая Манолова: Всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерий

      Публикувано на Friday, 12 October , 2018      41 Прегледа      Коментари Добави коментар
Мая Манолова: Всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерий

  • България

Всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерий, заяви пред журналисти в парламента омбудсманът Мая Манолова след като депутатите приеха на второ четене промени в Закона за семейни помощи за деца.

Тя уточни, че досега е имало подоходно ограничение за получаване на помощ.

С промените абсолютно всички деца сираци ще получават финансова подкрепа от българската държа, което е честно и справедливо, каза Манолова.

Тя обясни, че финансовата подкрепа ще бъде определена в Закона за Държавния бюджет за следващата година и изрази надежда да не е “символична”.

“За мен тази победа е огромна, защото се връща справедливостта и достойнството на децата и на техните останали живи родители. Става дума за 6000 деца и е абсолютно във възможностите на българската държава да подкрепи всяко едно от тях”, каза омбудсманът.

”Слава Богу добрите кампании, гражданските кампании, тези които са с добра енергия и преследват справедливи каузи, успяват”, допълни Манолова. 

”От днес държавата стана майка на българските деца и не ги разграничава по отношение на подоходни критерии и на полусираци и сираци”, каза Златина Хаджипанайотова, вдовица и майка на три деца, която е алармирала за казуса в края на миналата година.

Законодателните промени бяха предложени от омбудсмана и Хаджипанайотова.

Етикети:
Категория България | 2018/10/12 последна редакция в 10:17 AM
Източник : БТА | Снимка : Google
42 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки