Начало България Мая Манолова: Всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерий

Мая Манолова: Всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерийКатегория България | 2018/10/12 at 10:17 AM | 36
Коментари ->> Добави Коментар

Всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерий, заяви пред журналисти в парламента омбудсманът Мая Манолова след като депутатите приеха на второ четене промени в Закона за семейни помощи за деца.Тя уточни, че досега е имало подоходно ограничение за получаване на помощ.

С промените абсолютно всички деца сираци ще получават финансова подкрепа от българската държа, което е честно и справедливо, каза Манолова.

Тя обясни, че финансовата подкрепа ще бъде определена в Закона за Държавния бюджет за следващата година и изрази надежда да не е “символична”.

“За мен тази победа е огромна, защото се връща справедливостта и достойнството на децата и на техните останали живи родители. Става дума за 6000 деца и е абсолютно във възможностите на българската държава да подкрепи всяко едно от тях”, каза омбудсманът.

”Слава Богу добрите кампании, гражданските кампании, тези които са с добра енергия и преследват справедливи каузи, успяват”, допълни Манолова. 

”От днес държавата стана майка на българските деца и не ги разграничава по отношение на подоходни критерии и на полусираци и сираци”, каза Златина Хаджипанайотова, вдовица и майка на три деца, която е алармирала за казуса в края на миналата година.

Законодателните промени бяха предложени от омбудсмана и Хаджипанайотова.Етикети: #

Категория България | 2018/10/12 at 10:17 AM
37 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама