Начало Здраве Мебелите и пластмасите ни тровят

Мебелите и пластмасите ни тровятКатегория Здраве | 2018/07/13 at 6:00 AM | 172
Коментари ->> Добави Коментар

Редица химически съединения са свързани със здравословните проблеми, но досега учените не разбираха как тези съединения се оказваха в системата за водоснабдяване.

Ново изследване на Университета в Торонто показа: те попадат от въздуха върху нашите дрехи, а след изпирането в пералнята се насочват към водоочистващите съоръжения, пише британският вестник „Дейли мейл“. Невъзможно е от водата да се отделят всички съединения, заточа част от тях се оказват в езерата и реките.Оттам във въздуха и пак върху нашите дрехи.

Сред опасните съединения са антипирените от мебелите, компютрите и другата техника, както и фталатите в пластмасите. Антипирените имат огнезащитно действие, а фталатите увеличават гъвкавостта, прозрачността и дълготрайността на пластмасите.

Фталатите по-специално са свързани със спада на либидото, плодовитостта, вродените дефекти. Според изследователите памукът и полиестерът натрупват фталати и антипирени. Оказва се, че естествените влакна натрупват повече опасни съединения от изкуствените. Фталатите могат да попаднат върху дрехите от домашния прах. Затова е важно да се поддържа чистота у дома. Но тези съединения трябва да изчезнат най-вече от продуктите, подчертават учените.

Категория Здраве | 2018/07/13 at 6:00 AM
173 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БГНЕС | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама