Мей ще даде краен срок на лейбъристите за постигане на компромис за Брекзит

      Публикувано на Friday, 26 April , 2019      496 Прегледа     
Мей ще даде краен срок на лейбъристите за постигане на компромис за Брекзит

  • Брекзит

Британският премиер Тереза Мей ще даде краен срок на лейбъристите в преговорите по споразумението за Брекзит, съобщават световните агенции.Целта е да не се протака повече процесът по напускане на Съюза и да не се стига до ново отлагане. Правителството бърза с придвижването на процедурата.

Все още остават редица нерешени въпроси и това трябва да приключи възможно най-скоро, са коментирали от пресслужбата на кабинета.

Европейската комисия отново изключи всяко ново предоговаряне на договора за оттегляне с Великобритания.

Понастоящем не се водят никакви преговори между Брюксел и Лондон за Брекзит.

Мей прие предложението на ЕС за отлагане на Брекзит до 31 октомври 2019 г. Според нея, страната може да напусне ЕС и по-рано, ако в парламента бъде постигнато съгласие по сделката.

Преди това британският парламент даде на Мей мандат да преговаря за отлагане до 30 юни. Според някои спекулации обаче, възможна е и отсрочка до 2020 година.

На този фон продължават дебатите в Консервативната партия дали да се променят правилата за избор на лидер, за да се засили натиска върху Тереза Мей. Според сега действащите вътрешни правилници, членовете на парламента не могат да искат нов вот на недоверие срещу министър-председателя до декември – 12 месеца след гласуването на последния такъв. Във вторник комитетът 1922 не постигна съгласие за промяна на правилата.

Миналия месец Мей обеща да се оттегли, когато парламентът ратифицира споразумението и за напускане на ЕС.

Но някои твърдолинейни брекзитъри от торите настояват тя да посочи дата още сега, независимо дали бъде завършен процесът на Брекзит.

Етикети:
Категория Брекзит | 2019/04/26 последна редакция в 8:30 AM
Източник : | Снимка :
497 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки