Начало Свят Меркел официално обяви начало на преговорите за коалицията “Ямайка”

Меркел официално обяви начало на преговорите за коалицията “Ямайка”Категория Свят | 2017/10/08 at 9:26 AM | 89
Коментари ->> Добави Коментар

Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално преговори с пробизнес ориентираната Свободна демократическа партия и с партията Зелени за сформиране на управляваща коалиция, предаде ДПА.

„Ямайската коалиция”, наречена така заради партийните цветове на трите партии – черно, жълто и зелено, които отговарят на ямайското знаме, не е била изпробвана на национално равнище.Германският канцлер говори на събрание на младежката организация на своя Християндемократически съюз (ХДС) в Дрезден. Тя съобщи, че е разговаряла със свободните демократи и Зелените, а след това е представила на партията си коалиционно предложение за одобрение, допълни АП.

Меркел призна, че преговорите ще бъдат трудни, но задачата е да се сформира надеждно правителство. Консервативният блок на Меркел спечели изборите на 24 септември с 33%.

Меркел ще разговаря днес с баварския партньор на партията си – Християнсоциалния съюз, който настоява за годишно ограничение на броя на мигрантите в отговор на наплива от 1 милион души, търсещи убежище през последните две години.

Ямайската коалиция остана единственият вариант за Меркел, след като социалдемократите, които бяха партньор на ХДС в управлявалата досега широка коалиция, обявиха че ще бъдат опозиция след рекордно ниските си изборни резултати от 20,5%.

Според наблюдатели преговорите за ямайската коалиция ще бъдат много трудни заради разногласията на партиите по редица въпроси, включително ограничаването на броя на бежанците, отбелязва ТАСС.

ДарикЕтикети: # # #

Категория Свят | 2017/10/08 at 9:26 AM
90 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама