Начало Свят Меркел: Папата призова да се боря за климата

Меркел: Папата призова да се боря за климатаКатегория Свят | 2017/06/17 at 5:14 PM | 90
Коментари ->> Добави Коментар

Папа Франциск ме насърчи да работя за запазване на споразумението от Париж за климата, въпреки че

САЩ се оттеглиха.

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след среща с духовния лидер на католиците по света, съобщава АП.Меркел добави също, че двамата с папата споделят и целта за “събаряне на стените”.

Канцлерът и Франциск проведоха около 40 минутна среща в Апостолския дворец във Ватикана. Те обсъдиха и предстоящата среща на Г-20 в Хамбург на 7-8 юли.

От Ватикана информираха, че двамата са разговаряли за необходимостта международната общност да се бори с бедността, глада, тероризма и климатичните промени.

Меркел изтъкна пред журналисти, че е осведомила папата за дневния ред на Г-20. Тя поясни, че се “предполага, че ние сме в свят, в който ние искаме да работи заедно многостранно, свят, в който не искаме да изграждаме стени, а да събаряме стени”.

Франциск многократно призовава държавите да изграждат мостове, а не стени.

Германският лидер каза още, че е насърчена от папата да се бори в полза на международни споразумения като това от Париж за климата.

“Ние знаем, че, за съжаление, САЩ напускат това споразумение”, добави тя.

Както направи по време на срещата с президента Доналд Тръмп през миналия месец, Франциск даде на Меркел копие на енцикликата си за околната среда, в която се призовава за борба с промените и да се опазва околната среда като спешно морално задължение.

В началото на разговорите Франциск поднесе съболезнования за смъртта на бившия германски канцлер Хелмут Кол. /news.bgЕтикети: # # # # # #

Категория Свят | 2017/06/17 at 5:14 PM
91 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама