Начало Лондон Мерките на Лондон за привличане на младите купувачи на имоти не действат

Мерките на Лондон за привличане на младите купувачи на имоти не действатКатегория Лондон | 2018/01/24 at 7:00 PM | 52
Коментари ->> Добави Коментар

Броят на продажбите на жилища, които отговарят на критериите за облекченията, намалява през декември

Усилията на британския министър на финансите Филип Хамънд да подкрепи младите хора да си купят собствен дом чрез намаляване на данъците не показват признаци за успех, пише Bloomberg.През декември – първият пълен месец, в който действаше отмяната на гербовия налог за млади купувачи на първи жилища на стойност до 300 хил. паунда (418 381 долара), броят на покупко-продажбите намалява до 99 100 жилищни единици – най-малък от ноември 2016 г., показват данните на британската служба за митници и приходи.

“Може би е малко рано да се прецени цялостният ефект, тъй като има забавяне в данните и декември не е традиционно най-силният месец на годината”, казва Чарли Кембъл, анализатор в Liberum Capital Ltd. в Лондон. Според него обаче промените няма да окажат съществено влияние върху пазара, тъй като засягат малка част от участниците.

„За да се увеличат продажбите, ще трябва да се наложат данъчни облекчения в горния край на пазара и купувачите на втория дом“, посочва той.

Пазарът на жилища на Острова забави ръстовете през миналата година заради инфлационния натиск върху домакинствата, несигурността около Brexit и данъчните промени, които засягат наемодателите и собствениците на втори дом, посочва информационната агенция.

Въпреки забавянето обаче цените не се повлияват особено и жилищата остават недостъпни за много от младите кандидат-купувачи.

Средната цена на жилище, подходящо за първи собствен дом, в Лондон например достига 409 975 паунда, което е 66% повече спрямо ценовите нива през 2012 г. Средната първоначална вноска, необходима за закупуването на подобен имот, е 106 577 паунда, посочват от ипотечната компания Halifax. За сравнение, средната брутна годишна заплата на заетите на пълен работен ден на Острова е 28 600 паунда.

Новите правила, предложени от Хамънд, влязоха в сила от 22 ноември. Мерките позволяват на купувачите да спестят до 5 хил. поунда. Очаква се това да струва на хазната 600 млн. паунда годишно.

Бюджетната служба към британското финансово министерство изчислява, че това ще доведе до ръст на купувачите на имоти с 3 500 души, а при цените ще се изрази в повишение от 0,3%.

Резултатите от проучване сред брокери обаче показват, че поне през първия месец агенциите не са получили повече запитвания от обичайното.Етикети: #

Категория Лондон | 2018/01/24 at 7:00 PM
53 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама