Начало Свят Милиардер иска да раздели Калифорния на 3 щата

Милиардер иска да раздели Калифорния на 3 щатаКатегория Свят | 2018/04/14 at 11:00 AM | 397
Коментари ->> Добави Коментар

Американски милиардер иска Калифорния да бъде разделена на три щата.

Американският милиардер Тим Дрейпър заяви, че разполага с достатъчно подкрепа, за да поиска жителите на Калифорния да се произнесат дали техният щат – най-многолюдният в страната, да бъде разделен на три, предаде Асошиейтед прес.Дрейпър планира следващата седмица да представи на държавния секретар на Калифорния петиция с над 600 000 подписа.

За да бъде въпросът подложен за гласуване на изборите през ноември са необходими 366 000 подписа.

Предприетите в победните години усилия инициативата “Кал 3” да стигне до избирателите се провалиха и Конгресът би имал последната дума за успеха й. Нейните поддръжници смятат, че щатът се е разраснал твърде много, за да отговаря ефективно на нуждите на калифорнийците.

Според противниците й обаче разделянето му на три части по никакъв начин няма да реши икономическите и политическите му проблеми.

Дрейпър предлага трите нови щати да се наричат Калифорния, Северна Калифорния и Южна Калифорния, но какви да са названията ще решат местните жители, ако инициативата успееЕтикети: #

Категория Свят | 2018/04/14 at 11:00 AM
398 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дир | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама