Начало BG Лондон Милиони пациенти във Великобритания чакат седмици за посещение при личен лекар

Милиони пациенти във Великобритания чакат седмици за посещение при личен лекар

NHS


Категория BG Лондон | 2018/09/10 at 10:00 PM | 168
Коментари ->> Добави Коментар

Пациентите във Великобритания чакали повече от седмица за посещение при своя личен лекар. Това се е случило почти 50 милиона пъти през миналата година, показват нови данни, с които медиците предупреждават, че натискът върху тях става непоносим, пише “Телеграф”.Според анализ от Кралския колеж на общопрактикуващите лекари, един на шест от всички пациенти са чакали за консултация най-малко седем дни, за да посетят лекар или медицинска сестра през 2013 година.

Това се е случвало при 47 млн. посещения.

През 2012 г. тази цифра е 40 милиона, което предполага увеличение от 17% на годишна база. Ако тенденцията се запази, прогнозите сочат, че през следващата година ще се чака по една седмица или повече при 57 милиона от посещения при личен лекар.

Според специалистите, пациенти са изложени на риск, защото семейните лекари са претоварени.

Пациентски организации казаха, че трудностите при получаването на час за посещение на общопрактикуващ лекар са допринесли за кризата в Спешната помощ, към която хората се обръщат, когато не могат да получат навременна помощ от лекаря си./Новини.Етикети: # #

Категория BG Лондон | 2018/09/10 at 10:00 PM
169 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Alex Development | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама