Милиони пациенти във Великобритания чакат седмици за посещение при личен лекар

      Публикувано на Monday, 10 September , 2018      922 Прегледа     
Милиони пациенти във Великобритания чакат седмици за посещение при личен лекар


Пациентите във Великобритания чакали повече от седмица за посещение при своя личен лекар. Това се е случило почти 50 милиона пъти през миналата година, показват нови данни, с които медиците предупреждават, че натискът върху тях става непоносим, пише “Телеграф”.
Според анализ от Кралския колеж на общопрактикуващите лекари, един на шест от всички пациенти са чакали за консултация най-малко седем дни, за да посетят лекар или медицинска сестра през 2013 година.

Това се е случвало при 47 млн. посещения.

През 2012 г. тази цифра е 40 милиона, което предполага увеличение от 17% на годишна база. Ако тенденцията се запази, прогнозите сочат, че през следващата година ще се чака по една седмица или повече при 57 милиона от посещения при личен лекар.

Според специалистите, пациенти са изложени на риск, защото семейните лекари са претоварени.

Пациентски организации казаха, че трудностите при получаването на час за посещение на общопрактикуващ лекар са допринесли за кризата в Спешната помощ, към която хората се обръщат, когато не могат да получат навременна помощ от лекаря си./Новини.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/09/10 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
923 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки