Начало Брекзит, Великобритания Мишел Барние: До 6-8 седмици може да имаме споразумение за Брекзит

Мишел Барние: До 6-8 седмици може да имаме споразумение за Брекзит

Нов съдебен процес заплашва да осуети Брекзит


Категория Брекзит, Великобритания | 2018/09/11 at 10:00 AM | 18
Коментари ->> Добави Коментар

Главният преговарящ на Брюксел обаче иска отстъпки от Лондон


Реалистично и възможно е да се подпише споразумение за Брекзит до началото на ноември. Това каза главният преговарящ по излизането на Великобритания от ЕС от името на Брюксел Мишел Барние, пише Business Insider.Според него, въпреки че споразумението може да се подпише в рамките на 6-8 седмици, преди това да се случи Обединеното кралство трябва да приеме плановете на ЕС за избягване на въвеждането на твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия. Барние каза също, че преговорните екипи нямат търпение да преминат в следващия етап от преговорите, след като бъде подписано споразумението.


Според главния европейски преговарящ екипът от Брюксел е готов да предложи „много важно, амбициозно и безпрецедентно”  партньорство с Лондон.


Коментарите на Барние дойдоха, след като ЕС даде знаци, че е готов на компромис, за да не рискува премиерския пост на Тереза Мей. Изказванията на дипломата бяха приветствани от валутните пазари, като британският паунд поскъпна спрямо еврото.Етикети: # # # # # #

Категория Брекзит, Великобритания | 2018/09/11 at 10:00 AM
19 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама