Мишел Барние ще обсъди с Лондон структурата на евентуални бъдещи Брекзит преговори

      Публикувано на Monday, 19 October , 2020      1426 Прегледа     
Мишел Барние ще обсъди с Лондон структурата на евентуални бъдещи Брекзит преговори

  • Лондон

Брюксел се надява преговорите за Брекзит да се подновят в близките дни.
Главният европейски преговарящ Мишел Барние ще обсъди днес чрез видео връзка структурата на евентуални бъдещи преговори с неговия британски колега Дейвид Фрост.

Британското правителство обаче стартира кампания под надслов “Времето изтича” в подготовка на бизнеса за Брекзит без сделка.

От 1-ви януари, след края на “преходния период”, независимо от това дали ще има или няма сделка, Обединеното кралство ще бъде извън общия пазар и Митническия съюз, а това означава допълнително бюрократично бреме за бизнеса.

Ето защо Кралската данъчна и митническа служба започна да изпраща писма до 200 хиляди фирми, които търгуват с ЕС, с разяснения за новите митнически и данъчни правила, които влизат в сила и съвети как да се работи в бъдеще.

Очаква се също премиерът Борис Джонсън лично да предупреди фирмите тази седмица, че времето за подготовка за Брекзит без сделка изтича.

Джонсън и вицепремиерът Майкъл Гоув имат планирани срещи с бизнес лидери в опит да ги убедят да ускорят процеса на подготовката. В интервю за “Скай нюз” Майкъл Гоув заяви, че шансовете запостигане на търговско споразумение с ЕС в момента са под 50 процента.

Министърът на бизнеса Алок Шарма допълни, че при оставащите само 75 дни до края на “преходния период” компаниите трябва да дейтват сега, за да са сигурни, че ще бъдат готови за новия старт на страната като независима търговска нация.

Мишел Барние и Дейвид Фрост ще разговарят днес, а в Лондон Майкъл Гоув ще бъде домакин на заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шевчович, но надеждите за пробив в преговорите не са големи.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/10/19 последна редакция в 8:30 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1427 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки