Младите британци не искат монархия

      Публикувано на Sunday, 23 May , 2021      881 Прегледа     
Младите британци не искат монархия

  • Лондон

Младите хора във Великобритания вече не мислят, че страната трябва да запази монархията и сега повече искат избран държавен глава, като желаещите това се увеличават през последните няколко години, показва анкета публикувана в петък и цитирана от “Ройтерс”.
Британската монархия проследява историята си от Уилям Завоевателя, който нахлува в Англия през 1066 г., въпреки че кралските семейства векове преди това са управлявали отделни кралства, които се простират в Англия, Шотландия и Уелс.

Според проучването на YouGov, 41% от тези на възраст от 18 до 24 години смятат, че сега трябва да има избран държавен глава в сравнение с 31%, които искат крал или кралица.

Това е обрат на настроенията отпреди две години, когато 46% предпочетоха монархията пред 26%, които искаха тя да бъде заменена.

Като цяло обаче проучването има добри новини за 95-годишната кралица Елизабет II и кралското семейство, като 61% предпочитат монархията, докато малко под една четвърт смятат, че тя трябва да бъде заменена с изборна ръководна длъжност.

Последните няколко месеца бяха трудни за Уиндзорите със смъртта на 99-годишния съпруг на кралицата принц Филип през април и кризата, последвала интервюто на внука на Елизабет II принц Хари и съпругата му Меган с водещата на американското шоу Опра Уинфри.

Предишни социологически проучвания показват възрастово разделение, като по-младите поколения имат по-благоприятно отношение към Хари и Меган от по-възрастните, които са имат твърде негативни чувства към тях.

Макар че няма възможност за прекратяване на монархията, докато кралицата остава на трона, има опасения за кралските особи с намаляващата подкрепа сред по-младите британци.

53% от хората на възраст между 25 и 49 години подкрепят запазването на монархията, което е с 5% по-малко от аналогична анкета през 2019 г., докато подкрепата за изборен държавен глава е нараснала с 4%.

Сред тези на възраст над 65 години 81% подкрепят монархията, почти непроменена подкрепа за 2 години.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/05/23 последна редакция в 8:56 AM
Източник : | Снимка :
882 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки