Начало Лондон “Младотресение” е дума на годината според речниците “Оксфорд”

“Младотресение” е дума на годината според речниците “Оксфорд”Категория Лондон | 2017/12/18 at 10:00 AM | 70
Коментари ->> Добави Коментар

‘Младотресение”  (youthquake) е дума на годината според речниците “Оксфорд”.

Значението  и – “значителна културна, политическа или социална промяна, произхождаща от действията на или под влиянието на младите хора”.Данните на редакторите показват, че употребата и се е увеличила петкратно през 2017 г. в сравнение с 2016 г., главно заради изборите във Великобритания през юни.

Злополучното решение на премиера Тереза Мей да обяви предсрочен вот, което ѝ коства парламентарното мнозинство, даде тласък на лейбъристите. Възрастният им, краен лидер Джеръми Корбин събра огромна подкрепа сред младите британци, по подобие на Бърни Сандърс в САЩ.

През септември употребата на “младотресение” отново се е увеличила, този път заради Нова Зеландия. Там усилено се коментираше засилената активност на поколението на милениълите в политиката.

Самата дума е измислена през 1965 г. от тогавашния редактор на Vogue Даяна Врийланд. В своя редакционна статия тя пише “Годината е млада, младостта е в своята година… Повече мечтатели. Повече действащи. Тук. Сега. Младотресение 1965 г.”

http://www.dnevnik.bg/Етикети: #

Категория Лондон | 2017/12/18 at 10:00 AM
71 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама