Начало Свят Мълър разследва Майкъл Флин

Мълър разследва Майкъл ФлинКатегория Свят | 2017/08/27 at 11:12 AM | 54
Коментари ->> Добави Коментар

Специалният прокурор Робърт Мълър, разследващ руската намеса в американските избори, проучва бившия президентски съветник Майкъл Флин за участие в изтичането на мейли на Хилари Клинтън по време на изборната кампания, предадоха информационните агенции.

Съобщава се, че предприемачът Питър Смит, е бил във връзка с пет хакерски групи при акцията по проникване в пощата на Клинтън.По думите на Смит, Флин е бил негов съучастник в разкриването на мейлите.

Припомняме,кандидатката на Демократическата партия за Белия дом беше сериозно атакувана по време на кампанията заради използване на личната й поща за служебна кореспонденция. Според анализаторите това е изиграло роля за победата републиканския кандидат Донлад Тръмп в оспорваната изборна битка – Клинтън победи в абсолютния брой гласове, но Тръмп успя да спечели повече електори в избирателната колегия, излъчваща бъдещия президент.

Според информация на в. “Wall Street Journal”, Робърт Мълър вече е предприел разследване по случая, за да установи дали бившият съветник на Доналд Тръмп по националната сигурност има участие в похищаването на писмата на Клинтън.

Вестникът уточнява, че според признанията на самия Смит, той е контактувал с петте хакерски групи, които са твърдели, че разполагат със съобщения от електронната поща на кандидатката на демократите.

Предприемачът уточнява, че две от групите са били руски.

По-рано Мълър изиска от Белия дом документи, свързани с Майкъл Флин, посочва в. “New York Times”.

https://news.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/08/27 at 11:12 AM
55 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама