Начало Полезно Мога ли да загубя работата си ако подам иск за компенсация за инцидент срещу работодателя ми?

Мога ли да загубя работата си ако подам иск за компенсация за инцидент срещу работодателя ми?Категория Полезно | 2018/03/01 at 9:00 PM | 164
Коментари ->> Добави Коментар

Когато сте ранени на работното си място не по ваша вина, и заради това не сте в състояние да работите в продължение на няколко дни,

седмици или дори месеци, може да не сте в състояние да се справите финансово.Важно е да запомните, че иска ви за обезщетение за трудова злополука не е нещо лично срещу работодателя.

Законът в Англия казва, че всички работодатели са задължени да имат застраховка, която да ги покрие, когато техните служители са наранени.

Някои хора се притесняват да подадат иск, когато това е срещу техния работодател. Те си мислят, че това може да засегне работните взаимоотношения между тях и техните шефове и колеги. Притесняват се, че могат да бъдат уволнени или да бъдат принудени да напуснат поради лоша работна атмосфера.

Но това не е така – има закони в трудовото право на Англия, които предотвратяват тези ситуации, така че никога не трябва да се чувствате виновни за това че сте си потърсили правата когато сте бил ранен.

Ако искът ви е успешен, парите за компенсацията идват от застрахователната полица на вашия работодател, а не от личния им джоб!

Обадете се и говорете на български със Снежина Янкова, която ще Ви посъветва дали може да предявите иск за обезщетение на принципа, че не плащате за адвокатските услуги, ако делото Ви не бъде спечелено (No Win No Fee).

…….към цялата статия

Източник: БГ ВестникЕтикети: # # #

Категория Полезно | 2018/03/01 at 9:00 PM
165 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама