Море от възможности пред българския бизнес в Канада

      Публикувано на Tuesday, 21 November , 2017      29 Прегледа      Коментари Добави коментар
Море от възможности пред българския бизнес в Канада

  • Свят

Пред българския бизнес се отворят огромни възможности и всичко зависи от визията и иновативността на българските фирми, защото споразумението СЕТА вече е в сила (временно, но е в сила).

Това каза Алекс Нестор, вицепрезидент на Канадско-българска бизнес мрежа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

“98% от тарифите са паднали и това отваря наистина добри възможности, особено в млекопреработвателната индустрия, където и квотите бяха увеличени многократно”.

Стокообменът между България и Канада в момента е около 130 млн. евро, като България има положителен баланс – около 80 млн. е от българска страна и около 40 млн. евро е от канадска, заяви събеседникът.

По думите му страната ни изнася предимно машини, електро и електронно оборудване, сладкарски изделия и продукти на фармацевтичната индустрия.

От гледна точка на инвестиционния интерес Канада се интересува преди всичко от минната индустрия, енергетиката, IT технологиите – индустрии, традиционни за страната, каза гостът.

https://www.dnes.bg/

Етикети:
Категория Свят | 2017/11/21 последна редакция в 4:00 PM
Източник : | Снимка :
30 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки