Начало Свят Море от възможности пред българския бизнес в Канада

Море от възможности пред българския бизнес в КанадаКатегория Свят | 2017/11/21 at 4:00 PM | 140
Коментари ->> Добави Коментар

Пред българския бизнес се отворят огромни възможности и всичко зависи от визията и иновативността на българските фирми, защото споразумението СЕТА вече е в сила (временно, но е в сила).

Това каза Алекс Нестор, вицепрезидент на Канадско-българска бизнес мрежа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.“98% от тарифите са паднали и това отваря наистина добри възможности, особено в млекопреработвателната индустрия, където и квотите бяха увеличени многократно”.

Стокообменът между България и Канада в момента е около 130 млн. евро, като България има положителен баланс – около 80 млн. е от българска страна и около 40 млн. евро е от канадска, заяви събеседникът.

По думите му страната ни изнася предимно машини, електро и електронно оборудване, сладкарски изделия и продукти на фармацевтичната индустрия.

От гледна точка на инвестиционния интерес Канада се интересува преди всичко от минната индустрия, енергетиката, IT технологиите – индустрии, традиционни за страната, каза гостът.

https://www.dnes.bg/Етикети: # #

Категория Свят | 2017/11/21 at 4:00 PM
141 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама