Начало Лондон Москва: Фобиите на Лондон са достойни за „Монти Пайтън“

Москва: Фобиите на Лондон са достойни за „Монти Пайтън“Категория Лондон | 2018/01/27 at 7:00 PM | 54
Коментари ->> Добави Коментар

Фобиите на британския военен министър Гавин Уилямсън са достойни за „Летящия цирк на Монти Пайтън“, заяви говорителят на руското министерство на отбраната ген.-майор Игор Конашенков,след като в интервю за в. „Дейли телеграф“ Уилямсън каза, че Русия проучва британската инфраструктура, за да може да я разстрои и да предизвика паника и хаос.

Според Конашенков това е опит за привличане на вниманието и печелене на политически точки, предаде ТАСС.

„В борбата си за парични знаци за военния бюджет шефът на британското отбранително ведомство изглежда е изгубил представа за границите на разумното. Фобиите на министъра, че Русия снима електроцентрали или изучава на маршрутите на британските газопроводи са достойни за детски комикси или за сериала „Летящият цирк на Монти Пайтън“, заяви говорителят.

 Според него всяка информация за местоположението на британските електроцентрали и тръбопроводи е точно толкова секретна,

колкото и снимките и местонахождението на Уестминстърското абатство или Биг Бен например.

Британският министър на отбраната е чел твърде много фантастика, за да твърди, че Русия се готви да унищожава инфраструктура на кралството, каза и председателят на комитета за отбрана и сигурност в Съвета на федерация (горната камара на руския парламент) Франц Клинцевич.

„Пълни фантазии. Казвайки подобно нещо, министър Уилямсън изглежда е бил под впечатлението на романа на Хърбърт Уелс „Война на световете“, който току-що е прочел и който се описва марсианско нашествие в Англия. Правилно твърдят, че такива книги човек трябва да е прочел в детството си“, каза Клинцевич.

В интервюто за „Дейли телеграф“ Уилямсън твърди, че Русия е извършила проучвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Великобритания и Европа. Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере как може да предизвика паника или да атакува страната, смята министърът. Той твърди, че Русия обмисляла как може да причини възможно най-голяма вреда на Великобритания, разрушавайки нейната икономика, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки елемент, който да провокира тотален хаос в страната.

„Защо те продължават да снимат или да наблюдават електрическите централи? Защо те наблюдават интеконекторите, които докарват ток в нашата страна? – попита Уилямсън. – Те наблюдават тези пунктове, защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания“.

Лондон на няколко пъти вече разкритикува предполагаемата руска намеса. Премиерът Тереза Мей спомена през ноември за враждебни действия от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност, пък каза, че руската намеса се е изразила миналата година в атаки срещу британски медии, телекомуникациите и сектора на енергетиката.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/01/27 at 7:00 PM
55 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТВ | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама