Можем ли да разчитаме на помощ от агенциите за работа в UK?

      Публикувано на Tuesday, 3 January , 2017      8 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Можем ли да разчитаме на помощ от агенциите за работа в UK?


На територията на Великобритания работят много български граждани, които са използвали услугите на агенциите за намиране на работа. Най-голямо текучество и търсене на работници има в сферите на почистването и строителството.

Търсят се голям брой от работници, които нямат квалификация, за да работят като чистачи и общи работници на строителни обекти, но се намират и предложения за квалифициран персонал и може да излезе нещо и за хората с по-голяма степен на образование стига те да имат сертификат за него.

Изискванията за наемане на работа на неквалифициран персонал е хората да бъдат здрави психически и физически издържливи. Най-често се наемат хора, които нямат опит в дадена сфера или имат минимален трудов стаж. Започването на работа и назначаването няма да се окаже сложно, но задължително трябва да знаете като какви работите- наето лице, временно наети на работа или като подизпълнители.

Това е много важно, защото при евентуално уволнение или конфликт с работодателя за неизплатени заплати може да го дадете под съд само , ако сте работили за него минимум една година и сте наето лице с изрядни документи. При условие, че всичко ви е изрядно вие имате право да потърсите правата си пред Трудовия трибунал, който може да отсъди във ваша полза.

Специализираните агенции, които ви помагат да си намерите работа нямат право да искат да от вас да заплатите такси без да са ви съобщили предварително и вие да се съгласите да заплатите сумата.

Трябва да знаете, че нямат право да ви карат да работите повече от 48 часа за една седмица и трябва да получавате най-малко минималното заплащане, което е определено по законов ред. След 1 октомври на 2013 година минималното заплащане ще е 6,31 паунда за 1 час изработена работа за хора над 21 години, а лица между 18 и 21 година заплащането ще е 5,03 паунда.

В момента се заплаща 6,50 паунда за 1 работен час за лица над 21 години и 5,13 за лица между 18 и 21 години. Когато извършвате дейност и работите във Великобритания ще попаднете под защита на законите за безопасни условия на труд и вашия работен статут е без значение. На видно място вашия работодател трябва да е изложил общоприетите условия за работа на работното място. В случай, че работите повече от 6 часа на ден имате право на най-малко 20 минутна почивка и един почивен ден на седмицата.

Задължително агенцията трябва да ви уведоми дали ви търси временна или постоянна заетост и дори и при най-малката несигурност във вас може да проверите дали работодателя или агенцията изплаща заплата ви. Често срещано явление е да се наемат хора на временна работа и след изтичане на срока на договора се прави подбор на работници и тези, които са се представили най- добре остават на работа. Ако вие сте от тези лица договора ви трябва да бъде прехвърлен от агенцията към вашия работодател. Да потърсите и да си намерите работа чрез такава агенция си има своите предимства, които не са за подценяване.

Ако вашият работодател не е превел дължимата ви сума в срок агенцията е длъжна да го направи.Тези от вас които сега пристигат в Обединено кралство могат по този начин да компенсират липсата на стаж и да влизат и излита на трудовия пазар когато си пожелаят. Вие ще бъдете уведомен веднага ,ако получите ново предложение за работа и сами да решите дали искате за преминете при друг работодател. При направени промени на трудовия ви договор агенцията задължително трябва да ви уведоми в определен срок.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/01/03 последна редакция в 9:00 PM
Източник : | Снимка :
9 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Хари Потър е най-четената книга във Великобритания
Лондон Новини от Лондон

Хари Потър е най-четената книга във Великобритания

Излезе ново проучване за най-четените книги във Великобритания, което показва, че Хари Потър все още остава любимия герой…

Искам да вляза с колата си в UК

Глобите за неподаден Tax Return

Как да намалите разходите при отглеждане на дете в Англия

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

135 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

29 Прегледа

St Paul’s Cathedral, London

17 Прегледа

The Line That Will Be Crossrail

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве