“Мудис”: Британската икономика ще се свие с над 10%, дългът ще нарасне с 24%

      Публикувано на Monday, 13 July , 2020      1959 Прегледа     
“Мудис”: Британската икономика ще се свие с над 10%, дългът ще нарасне с 24%

  • Лондон

От всички водещи световни икономики Великобритания ще претърпи най-големият икономически спад през тази година,
като в същото време британският държавен дълг като дял от БВП ще нарасне с 24 процентни пункта, предупреди в петък рейтинговата агенция “Мудис”.

“Мудис” заяви, че последният пакет от правителствени стимули на Обединеното кралство, обявен по-рано тази седмица, ще спомогне за постепенно икономическо възстановяване, но ще добави допълнителен натиск върху британската фискална позиция.

“Нивото на публичния дълг на Обединеното кралство спрямо БВП на страната вероятно ще се увеличи с 24 процентни пункта или дори с повече спрямо нивата от 2019 година”, очаква кредитната агенция.

“Прогнозираме свиване на британския БВП с 10,1% за тази година, но очакваме постепенно последващо възстановяване на фона на облекчаването на противоепидемичните мерки, като за следващата година очакваме растеж със 7,1%”.

На този етап агенция “Мудис” оценява суверенния кредитен рейтинг на Великобритания на ниво “А2” с отрицателна перспектива.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/07/13 последна редакция в 5:49 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1960 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки