МЗ: Центрове за йога и пилатес могат да работят

      Публикувано на Monday, 30 November , 2020      736 Прегледа     
МЗ: Центрове за йога и пилатес могат да работят

  • Спорт

Йога, пилатес и други подобни спортове могат да се практикуват, ако не са във фитнес зали или помещения към тях.
Това отговориха от Министерството на здравеопазването на поставени към тях въпроси.

Повод за запитването бяха множество сигнали на наематели и собственици на зали, в които се практикуват подобни спортове.

Те не са част от фитнес зали, нито са в прилежащи към тях помещения. От здравните инспекции тълкуват заповедта на министъра, че те също трябва да преустановят дейност до периода на заповедта – 21.12.

От Министерството на здравеопазването уточниха след запитване към тях:

Съгласно т. 10 от Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването се преустановяват посещенията на фитнес центровете и залите за групови занимания към тях. Дейността на центрове и зали за пилатес и йога не е преустановена, освен ако не се провежда в зала за групови занимания към фитнес център. Същата следва да се провежда при спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № РД-01-675 от 25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването. Следва да се има предвид също така, че с т. 9 от Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г. се преустановяват всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст, независимо къде се провеждат“, пише в становището на МЗ.


Етикети:
Категория Спорт | 2020/11/30 последна редакция в 4:40 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
737 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки