На дневен ред в Европа: Локдаун, икономика, вируси и пари

      Публикувано на Monday, 30 November , 2020      1100 Прегледа     
На дневен ред в Европа: Локдаун, икономика, вируси и пари

  • Свят

След налагането на карантина в Англия заразяването с коронавирус е намаляло с една трета, сочи проучване на лондонския Имперски колеж.
В същото време Турция отбеляза за 7-и пореден ден рекорден брой жертви на Covid-19, въпреки че наложи частичен локдаун.

А в Германия се разгаря спор между федералното правителство и провинциите за това кой да плати сметката с набъбващите обезщетения заради наложения локдаун до Коледа.

Анализът на лондонския Имперски колеж е направен на базата на повече от 100 хиляди теста в периода от 13 до 24 ноември.

Едни от най-тежко засегнатите райони в Англия бележат най-голямото подобрение, но въпреки това се счита, че като цяло броят на случаите продължава да е висок.

„Не трябва да си позволяваме да отнемем крака от газта“, коментира министърът на здравеопазването Мат Ханкок. Утре се очаква гласуване в парламента на още по-строги ограничителни мерки.

Турция бележи седми пореден ден рекорден брой жертви на Сovid-19, въпреки че въведе преди седмица нови по-строги ограничения. Медици и опозицията призовават за по-стриктни мерки, но правителството в югоизточната ни съседка се опасява от икономически крах.

Икономически притеснения има и най-силната европейска икономика – Германия.

Икономическият министър на федералната република Петер Алтмайер предупреди, че помощите за компаниите не могат да бъдат удължавани безкрайно:

„Държавата е в добро финансово състояние, защото в предишните години сме се погрижили за това, но не можем години наред да плащаме обезщетения. Слава Богу, няма и нужда, защото се надявам, че ваксината ще ни осигури спокойствие още следващата година“, каза Алтмайер.

15 милиарда евро ще струва на германската икономика удължената до Коледа карантина. Все още обаче не е ясно кой ще плати сметката – федералният бюджет или провинциите.

Италия – една от водещите икономики в еврозоната, обяви нов, четвърти пакет финансова помощ за бизнеса. Правителството в Рим гласува отпускането на 8 милиарда евро и данъчна ваканция.


Етикети:
Категория Свят | 2020/11/30 последна редакция в 4:50 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1101 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки