Начало Свят Над 83 на сто от руснаците одобряват работата на президента Владимир Путин

Над 83 на сто от руснаците одобряват работата на президента Владимир ПутинКатегория Свят | 2017/08/03 at 8:00 PM | 60
Коментари ->> Добави Коментар

Дейността на президента Владимир Путин се одобрява от 83,5 на сто от гражданите на Русия, а 52 процента оценяват положително работата на премиера Дмитрий Медведев.

Това сочат резултатите от проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувани днес и цитирани от ТАСС.Агенцията посочва, че пикът в одобрението за Путин – 84,1 на сто, е регистриран през седмицата 17-23 юли и че през последните няколко седмици в нивото на одобрението за Медведев не е имало значителни промени.

Отбелязва се, че през юли е имало лек спад в одобрението за работата на Държавната дума (49,4 на сто през юли, 52,5 през юни) и на Съвета на федерацията  (54,4 процента през юли, 57,3 през юни).

В периода 24-30 юли ВЦИОМ е задал и въпроси за доверието на хората към политиците. През седмицата 50,4 на сто от респондентите са заявили, че имат доверие в президента. Не второ място е министърът на отбраната Сергей Шойгу с 15,7 процента, а Владимир Жириновски е с трети рейтинг за доверие от 13,6 на сто. Лидерът на Либералдемократическата партия Жириновски оглавява “антитирейтинга” (за недоверие) – 25,9 процента от руснаците не му вярват.

Електоралните рейтинги на партиите в Русия са устойчиви, се казва в съобщението на ВЦИОМ. За пропрезидентската партия “Единна Русия” през юли биха гласували половината от анкетираните, следват три парламентарно представени партии с показатели от 11 до 5 пункта.

Телефонните анкети на ВЦИОМ се правят всеки ден и обхващат 600 респонденти в не по-малко от 80 административни единици в Руската федерация.

http://www.bta.bg/Етикети: #

Категория Свят | 2017/08/03 at 8:00 PM
61 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама