Начало Лондон Наемите на офис площи в небостъргачите в Лондон са най-високите в Европа

Наемите на офис площи в небостъргачите в Лондон са най-високите в ЕвропаКатегория Лондон | 2018/02/08 at 7:00 PM | 94
Коментари ->> Добави Коментар

Наемите на офис площи в небостъргачите в Лондон са най-високите в Европа въпреки Brexit, показват данни на консултантската компания Knight Frank, цитирани от Ройтерс.

Британската столица остава един от най-търсените бизнес центрове при все, че Великобритания напуска Европейския съюз (ЕС).Наемите на първокласни офиси в сградите над 30 етажа в Лондон достигат почти 1 200 долара на кв.м през първата половина на годината, което е почти два пъти повече спрямо нивата в Париж и Франкфурт – съответно 624 долара и 581 долара.

Бъдещето на Лондон като основен финансов център на Европа е застрашено заради Brexit,

тъй като много компании – основно от финансовия сектор, планират да преместят операциите си извън страната, ако тя загуби своя достъп до единния европейски пазар.

Досега обаче усвояването на офис площи в Лондон, включително в Ситито и Канари Уорф, остава стабилно. Това доведе и до няколко рекордни сделки за сегмента на офисите в столицата на Великобритания – за небостъргачите “Cheesegrater” и “Walkie Talkie”.

„Компаниите са готови да плащат повече, за да наемат офис в лондонските небостъргачи, а не в тези във Франкфурт“, коментира главният икономист на Knight Frank Джеймс Робъртс. Според него бизнесът все още гледа на града като на по-важен международен център.

Според проучване на Ройтерс около 10 хил. работни места във финансовия сектор в Лондон ще бъдат преместени извън Великобритания през следващите няколко години, ако страната напусне единния пазар на ЕС. Франкфурт и Дъблин се очертават като най-популярните дестинации.

Ръстът на наемите във Франкфурт и Париж остава стабилен през първата половина на годината, което показва, че евентуален интерес към тези пазари заради Brexit има ограничен ефект върху тях досега.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/02/08 at 7:00 PM
95 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама