Наистина ли са важни оценките от училище?

      Публикувано на Sunday, 27 December , 2020      1616 Прегледа     
Наистина ли са важни оценките от училище?

  • Любопитно

Колко често чуваме, че ако не учим усърдно в училище, няма да успеем в живота? Всъщност се оказва, че това е лъжа.

5 човека разказват своите 5 истории за това, как са се справяли зле в уроците. Те доказват, че успехът в живота не идва от отличните оценки в училище.
***
Никога не съм се справял добре в училище, но сега работя с ключови клиенти в Google. Може би бях едно от трите най-лоши деца в класа ми и в крайна сметка трябва да си сменя училището. Другите две деца също се справят добре сега, доколкото знам дори са доста успешни. „Най-лошото“ дете от другите класове, с което прекарвах доста време тогава (заедно бягахме от часовете и се криехме в тоалетната), сега е известен футболист.

***
Никой не вярваше в моите способности в училище. Не постигах това, което всички други постигаха, с изключение на музиката и изкуството. Сега работя за голяма компания в Мадрид. Имам необичайна работа: брокер на трафик. Имам и рядка специалност. Ще се учудя, ако намерите дори стотина като нас из цяла работа. Преподавам дигитален маркетинг в престижна испанска гимназия. Като погледна назад и се сетя за учителката ми по литература, която винаги ми казваше, че ще се завра на някоя ниско платена работа, ми става толкова смешно!

***
Аз съм основател и собственик на компания. Сменях училище седем пъти и винаги имах 3-ки и 4-ки. Не исках да уча нещата, които намирах за скучни, а това включваше всички научни предмети. В 10-ти клас просто спрях да ходя на училище. Сега всичките ми приятели от детството имат обикновени професии: мениджъри, шофьори, търговци. Нито един от тях не изпъква с нещо. Така стоят нещата и с онези, които имат само 6-ци.

Винаги бях последен в училище. Нямах 3-ки, но имах много 4-ки. След като завърших, се оказах с почетна диплома, както и с втора специалност. Работих 2 години и половина за голяма компания, а след това започнах мой собствен бизнес. Сега си мисля за това как да направя света по-добро място. Говоря руски и японски, уча се да свиря на цигулка, практикувам йога и работя върху това да се образовам още повече. Всичко това ми показа, че оценките нямат никакво значение.

***
До 11-ти клас получавах само 3-ки и тук-там някоя 4-ка. 7 години минаха от тогава. Вчера наех някой, който беше в моя клас. Той винаги получаваше 6-ци и завърши с почести.Категория Любопитно | 2020/12/27 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Факти | Снимка : Google
1617 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки