Начало Лондон Най-голямата хотелска верига в Индия OYO стъпва във Великобритания

Най-голямата хотелска верига в Индия OYO стъпва във Великобритания

OYO стъпва във Великобритания


Категория Лондон | 2018/09/19 at 9:00 PM | 47
Коментари ->> Добави Коментар

Тя иска да регистрира 300 независими хотела до 2020 г.


OYO Hotels, най-голямата и най-бързо развиваща се хотелска верига в Индия, иска да разтърси британския пазар за нискобюджетно настаняване с франчайзингова и маркетингова стратегия, като регистрира 300 независими хотела до 2020 г., заяви нейният основател в сряда пред Ройтерс. Отбелязвайки първата си експанзия извън Азия, франчайзодателят заяви, че планира да инвестира 40 млн. паунда (53 млн. Долара), за да стартира в 10 британски града през следващите 18 месеца чрез смартфон услуга за наемане между франчайзополучателите и гостите.Веригата Premier Inn на Whitbread е лидер в британската нискобюджетна хотелиерска индустрия. Другите оператори с марка включват Travelodge, обезпечени с частен капитал, и Holiday Inn Express, звено на Intercontinental Hotels Group. Те ще са основните конкуренти на индийците. 24-годишният основател на OYO Ритеш Агарвал заяви в интервю за Ройтерс, че неговата компания ще избира хотели сред 35 000-40 000 независими оператори от Великобритания.


Агарвал е сред шепата студенти, които получиха по 100 000 долара от рисковия капиталист Питър Тийл, за да прекратят следването си и да се преместят в Силициевата долина на 19-годишна възраст, за да се научат как да станат успешни предприемачи. OYO е подкрепена от Vision Fund, най-големият частен инвеститор в света, който гледа на хотелската верига като отличен пример за това как новите компании за данни и технологии могат да разбият закоравели индустрии и бизнес модели като сектора на хотелиерството.

Британският пазар на хотелиерски услуги е силно фрагментиран, като малките независими оператори обслужват половината хотели. OYO казва, че хотелите, които влязат в нейната мрежа ще се възползват от партньорството й с Expedia, Booking.com и други травъл платформи.


OYO заяви, че е наела лондонския ресторантьор Джереми Сандърс, който основа и после продаде италианската верига за бързо хранене Coco di Mama, да управлява британския й бизнес. До 2020 г. OYO има за цел да наеме 100 служители във Великобритания и да предложи 5000 хотелски стаи. Агарвал заяви, че OYO ще пусне първите си два хотела в лондонските квартали Едгауър и Илфорд следващия месец.


От създаването си през 2013 г., OYO се превърна в най-голямата хотелска верига в Южна Азия, предлагаща 211 000 стаи в 349 града. Досега OYO е набрала финансиране от 450 млн. долара, според данни на Crunchbase. Освен Vision Fund, други финансиращи организации са Greenoak Capital и индийските поделения на Sequoia Capital и Lightspeed Venture PartnersЕтикети: # #

Категория Лондон | 2018/09/19 at 9:00 PM
48 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама