Начало Лондон Най-голямата публика за джихадистко уеб съдържание в Европа е във Великобритания

Най-голямата публика за джихадистко уеб съдържание в Европа е във ВеликобританияКатегория Лондон | 2017/12/14 at 10:00 AM | 91
Коментари ->> Добави Коментар

Онлайн пропагандата на джихадистите привлича все повече кликвания във Великобритания и това е страната,

в която има най-голяма публика за такова интернет съдържание спрямо всяка друга в Европа, посочва доклад, цитиран от Би Би Си.Според него във Великобритания се намира петата най-голяма такава публика в света след Турция, САЩ, Саудитска Арабия и Ирак.

Изследването е на неправителствената организация Policy Exchange. Авторите предлагат Обединеното кралство да приеме нови закони, криминализиращи четенето на екстремистко съдържание, което популяризира терора.

Британското правителство вече призова интернет компании като Facebook и Google да правят повече за премахването на джихадистки материали.

Бившият директор на ЦРУ ген. Дайвид Петреъс е написал предговор на доклада, в който заявява, че усилията за борба с онлайн екстремизма са “неадекватни”. “Статуквото явно е неприемливо”, казва той, изтъквайки, че бомбената атака в лондонското метро от миналата седмица припомня опасността от въпроса и неотложността на предприемането на мерки.

Докладът твърди, че нови закони трябва да криминализират притежанието и/или постоянното потребление на екстремистка идеология, а не да криминализират хора, които са попаднали на джихадистко съдържание по някакъв начин еднократно. Авторите изискват да се подходи по същия суров начин, както към снимките на злоупотреби с деца.

Анализът от 130 страници открива, че “Ислямска държава” произвежда над 100 нови статии, видеоклипове и вестници всяка седмица, както и че “упадъкът” на терористичната група в интернет пространството е “значително преувеличен”.

ДАЕШ използва за онлайн пропаганда “обширна екосистема” от платформи, включително услуги за споделяне на файлове, платформи за криптирани съобщения и социални мрежи, както и Facebook, Google и Twitter.Етикети: # # # # # # #

Категория Лондон | 2017/12/14 at 10:00 AM
92 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама