Най-хубавите места за разходка в Лондон

      Публикувано на Tuesday, 7 May , 2019      3151 Прегледа     
Най-хубавите места за разходка в Лондон

  • BG Лондон

Лондон е един наистина уникален град, в който миналото и модерното настояще чудесно съжителстват заедно. Освен това природата има много важно място в него

Излизаш от модерния офис и след 10 крачки си в някой от многото паркове на Лондон.
Сядаш на тревата, докато ядеш своя обеден сандвич. Радваш се на слънцето. Гледаш зелената трева и след това отново се връщаш в офиса.

Цели семейства правят пикник на тревата в парка. Други карат колело или ролери. Катерици подскачат по дърветата и се катерят по хората.

Такава гледка не е рядкост в английската столица.Гъски и лебеди плуват на воля в езерата в парковете на Лондон.

В Лондон никога човек не може да скучае, а когато няма излишни пари за харчене, може с часове да обикаля из някой от многото огромни и известни лондонски паркове.

Хайд парк

Приказно място, в което човек се чувства великолепно. Площта от 40 хектара осигурява възможност човек да се скрие някъде между вековните дървета, за да се зареди със сила от природата.

В единия край на Хайд парк (Hyde Park) се намира внушителният монумент на принц Албърт, точно срещу не по-малко внушителната сграда на Роял Албърт Хол (Royal Albert Hall).

В средата на Хайд парк се намира езерото Серпантин, Diana Walk и корабът на Питър Пан – неподозирано забавление за децата.

Кенсингтън Гардънс

Двата парка в Лондон граничат един с друг. Ако решите да навлезете в Kensington Gardens около двореца Кенсингтън, ще попаднете на Sunken Gardens пред двореца и ще разгледате уникални цветя.

От другата страна в Кенсингтън Гардънс има езеро и много лебеди, пред монумента на кралица Виктория.

Ако излезете извън обсега на двореца, ще се радвате на прекрасната зеленина и огромни кленови дървета.

Риджънтс Парк

Докато дворецът Кенсингтън е бил резиденция на кралица Виктория, то Бъкингамският дворец е резиденция на кралица Елизабет. Зад сградите на Бъкингамския дворец има огромен парк, но той не се посещава от туристи и лондончани, с изключение на някои важни поводи като рождения ден на принц Филип тази година.

Встрани от Бъкингамския дворец се намира Риджънтс парк (Regent’s Park). И той е прекрасен с неговите дървета, цветя, фонтани.

Грийнуич Парк

Грийнуич също е емблематично място в Лондон (Greenwich Park). Една разходка с лодка по Темза. Посещение на Меритайм мюзиъм и картинната галерия.

Навлизане навътре в парка, изкачване нагоре към меридиана и Кралската обсерватория. Когато човек застане горе на върха, той се наслаждава на една великолепна гледка към Темза и към Лондон.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/05/07 последна редакция в 10:30 PM
Източник : | Снимка :
3152 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки