Най-много наши висшисти се отправят към Великобритания

      Публикувано на Thursday, 24 November , 2016      0 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Най-много наши висшисти се отправят към Великобритания


Тази есен най-много отпътували по проект световно образование има за Великобритания. Tова е и предпочитаната дестинация за българските дванадесетокласници за последните 3 години, обяви на пресконференция управителят на “Интеграл” Ирина Христова, предаде БГНЕС.

Повечето българи избират Лондон, за да получат диплома. На второ място кандидат-студентите се насочват към Дания и Швеция. 10 % заминават за Германия. Засилен е интересът и към Австрия и Белгия.

Все повече университети в Англия заявяват, че TOEFL няма да се признава за сметка на IELTS ИЛИ Cambridge заради кандидат-студенти от Пакистан и Индия, които са опитали да измамят системата, пращайки други хора да се явяват на изпитите им.

Английските университети изискват и трета матура. От “Интеграл” съветват желаещите да учат във Великобритания да подават документите си по-рано, за да успеят да се запознаят с всички изисквания.

Мотивационното писмо, което е задължителна част от кандидат-студентския процес, става препъни камък за тези, които го подценяват. Оказва се, че само до този момент трима български студенти са хванати в измама при мотивационните писма, тъй като са изпратили едно и също такова, сега те ще трябва да изпратят 5 различни.

Управителят на “Интеграл” обсъди и вечния въпрос – връщат ли се у нас българите, завършили навън. Тя информира, че около 60% от завършилите висшето си образование навън опитват да започнат кариера в България веднага след завършването си. Големият им проблем обаче е приспособяването към бизнес климата у нас. Международните корпорации в крайна сметка се оказват най-добри за завършилите висшето си образование българи в чужбина.

Координаторът на изложението “Световно образование”, организирано от “Интеграл” Светлан Данев пък обяви, че към 30 юни тази година 2290 кандидат-студенти са подали документи за Великобритания, което е с малък спад спрямо миналата година. 1600 студенти са отпътували за Острова чрез проекта “Световно образование” тази година.

Данев разясни, че цялостната политика на Великобритания е насочена към повишаване на броя на хората с висше образование. Допълнителното финансиране и отпускане на заеми и кредити е насочено към това студентите да завършат успешно образованието си. Той съветва българските семейства, които нямат големи финансови възможности да знаят, че е добре да ориентират децата си към университети, които отпускат допълнително финансиране, така че да няма нужда да работят докато учат и така да отпадат от системата.

89% от завършилите висше образование в Англия започват да работят до 6 месеца след напускане на университет. Именно и това е една от причините, които подтикват хората към висше образование в тази държава. Другите причини са, че едва 8% са безработни, качеството на образованието е определящ мотив, едва 16% са отпадналите студенти от системата.

Данев посочи, че българите държат все повече на качеството на образованието си. Деца предимно от Софийска математическа гимназия, Национална математическа гимназия, Немска и Френска езикови гимназии и Италианския лицей са кандидатствали в Оксфорд и Кеймбридж. Освен това, миналата година общо 30 българи са кандидатствали в Оксфорд и Кеймбридж, 10 от които са приети в Оксфорд.

Интересно е да се отбележи, че 18% от студентите ни, учещи бакалавър в чужбина, предпочитат да учат компютърни науки, 10% се насочват към специалност изкуство, а 8% искат да имат бакалавърска степен в областта на медиите. При магистратурите най-висок е процентът на тези, които искат да се занимават с бизнес и мениджмънт – около 30%, 10% са за политически науки, а едва 1% от кандидатите искат да имат магистър за инженерни науки и психология. /БГНЕС

Етикети:
Категория BG Лондон | 2016/11/24 последна редакция в 9:00 PM
Източник : | Снимка :
1 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Лондончани са най-нещастните британци
Лондон Новини от Лондон

Лондончани са най-нещастните британци

Британската столица бе призната за най-нещастния град в Обединеното кралство, съобщи “Ню Стейтсмън”. Това е изводът, направен от…

Детето ми е в предучилищна възраст в Лондон

С какви пари да дойда от България?

Етикет за хранене в Англия

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

БСП става авторитарна партия, притеснена вътрешната опозиция България

БСП става авторитарна партия, притеснена вътрешната опозиция

Вътрешната опозиция в БСП е притеснена за бъдещето на партията. “Демокрацията изчезва не само, когато няма избори, а…

Спонсорирани публикации

BGM TV

Популярно в BGM TV

Rogue landlord hides in toilet then gets into wrong car while escaping reporters

18 Прегледа

Bernard McGowan is doorstepped by the Guardian’s Simon Goodley and ITV News’s Joel Hills. McGowan, who has been…

Последно добавени в BGM TV

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве