Най-опасните мегаполиси за жените

      Публикувано на Friday, 26 October , 2018      90 Прегледа     
Най-опасните мегаполиси за жените

  • Лондон

Експертите на благотворителната организация Thomson Reuters Foundation проведоха първото международно проучване, за да определят нивото на безопасност за жените в най-големите мегаполиси в света.

Изследването е проведено в 19 града с население над 10 милиона души.Основните критерии за оценка са степента на защита от сексуално насилие, достъпът до здравни услуги и образование.

Освен това експертите обръщат особено внимание на специфичните мерки на местното законодателство по отношение на жените, например практиката на принудителен брак.

10. Истанбул, Турция

9. Джакарта, Индонезия

8. Лагос, Нигерия

7. Дака, Бангладеш

6. Мексико сити, Мексико

5. Лима, Перу

4. Делхи, Индия

3. Киншаса, Демократична република Конго

2. Карачи, Пакистан

1. Кайро, Египет

Организациите за правата на жените в Кайро коментираха, че традициите, датиращи от векове, го правят труден град с широко разпространена дискриминация. „Все още работим в консервативна страна и е трудно да предприемем радикални прогресивни стъпки в областта на законите за жените”, каза Омайма Абу-Бакр, съосновател на базираната в Кайро кампания “Жените и паметта”.

Лондон бе класиран като най-безопасен и приятен за жените град, а след него са Токио и Париж.

http://www.economic.bg/


Категория Лондон | 2018/10/26 последна редакция в 7:00 PM
Източник : | Снимка :
91 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки