Най-самотният слон в света заминава от Пакистан за Камбоджа

      Публикувано на Monday, 30 November , 2020      687 Прегледа     
Най-самотният слон в света заминава от Пакистан за Камбоджа

  • Свят

Самотен слон, чиито лоши условия на живот предизвикаха глобални протести, напуска Пакистан, предаде ДПА.

Тридесет и пет годишният Кааван, наричан „най-самотният слон в Пакистан“ ще бъде превозен от страната със специален товарен самолет до резерват за диви животни в Камбоджа, където властите вече са уредили новия му дом, посочва БТА.
Американската певица и актриса Шер, която в продължение на години агитираше за свободата на слона, по-рано през седмицата пристигна в Пакистан, за да наблюдава преместването.

Носителката на „Оскар“ е финансирала половината от цената за пътуването на Кааван.

Злочестата съдба на самотния, депресиран и страдащ от затлъстяване слон предизвика международно негодувание и хвърли светлина върху окаяното състояние на зоопарка в пакистанската столица Исламабад.

Условията в него бяха толкова лоши, че през май съдия разпореди всички животни да бъдат преместени.

След съдебното постановление организацията за защита на животните Фор Поус Интернешънъл със седалище във Виена, Австрия, беше натоварена със задачата да подпомогне преместването на Кааван, както и на две хималайски кафяви мечки и три вълка.

През септември Кааван – единственият представител на вида азиатски слон в Пакистан, получи „зелена светлина“ за преместване в нов дом в Камбоджа.

Това стана, след като беше подложен на преглед от международен екип от ветеринари с цел да се установи дали физическото и емоционалното му състояние позволяват пътуването и нов живот с други слонове, след прекараните в мизерия и окови десетилетия.

Кааван ще бъде транспортиран в специален контейнер, към който трябваше да се приспособи, преди да замине към резервата в Камбоджа, избран заради предлаганите подходящи условия и наличието на екип от специалисти.

Там слонът, който живее в самота след кончината на партньорката му Сахели през 2012 г., ще се „радва“ на компанията на над 80 свои събратя.


Етикети:
Категория Свят | 2020/11/30 последна редакция в 5:09 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
688 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки