Начало Лондон Найджъл Фараж: Ако Мей отстъпи за Брекзит, Великобритания ще изпадне в криза

Найджъл Фараж: Ако Мей отстъпи за Брекзит, Великобритания ще изпадне в кризаКатегория Лондон | 2018/02/18 at 2:00 PM | 92
Коментари ->> Добави Коментар

Aко британският премиер Тереза Мей допусне Брекзит да бъде отслабен или спрян от привърженици на членството в Европейския съюз,

Великобритания ще бъде потопена в най-тежката си конституционна криза от Втората световна война насам, заяви поддръжникът на излизането на Великобритания от ЕС Найджъл Фараж, цитиран от “Ройтерс”.Когато бе лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство,

Фараж убеди предшественика на Мей Дейвид Камерън да насрочи референдума за Брекзит, а след това участваше в кампанията за напускане на ЕС. Сега той смята, че има опасност Брекзит да бъде спрян от управляващите.

53-годишният Фараж окачестви гласувалата за оставане в ЕС Мей като “Тереза помирителката”, защото е отстъпила на ЕС по почти всеки въпрос от преговорите по Брекзит, и заяви, че ЕС унижава Великобритания.

“Най-добрият възможен сценарий при настоящото ни плачевно управление е Брекзит само на думи, нищо повече. В най-лошия случай ще ни накарат отново да се борим. Това е голямо предателство на волята на милиони хора”, заяви Фараж.

В референдума от 2016 г. 51.9 процента, или 17.4 милиона души, гласуваха за напускане на ЕС, а 48.1 процента, или 16.1 милиона, гласуваха за оставане в него.

Фараж отхвърли тревогите на големи банки като “Голдман Сакс”, че лондонското Сити може да бъде напуснато от редица фирми заради Брекзит, и окачестви ЕС като доминиран от Германия обречен експеримент по европейска интеграция.

Опоненти на Брекзит се опитват да съберат достатъчно подкрепа в долната камара на британския парламент, Камарата на общините, за блокиране на всякакво споразумение за Брекзит, което Мей ще донесе от Брюксел през октомври, отбелязва “Ройтерс”. Сред призоваващите да бъде спрян или отменен Брекзит са бившият премиер Тони Блеър, изпълнителният директор на “Голдман Сакс” Лойд Бланкфейн и милиардерът Джордж Сорос.Етикети: # # #

Категория Лондон | 2018/02/18 at 2:00 PM
93 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама