Намалява нетната миграция ЕС – Великобритания

      Публикувано на Monday, 20 August , 2018      77 Прегледа     
Намалява нетната миграция ЕС – Великобритания

  • Лондон

Намаляването на нетната миграция от ЕС във Великобритания, свързано с Брекзита, е допринесло за криза в осигуряването на работна ръка за много британски компании, което пък задълбочава кризата в производителността, предаде ДПА, като се позова на доклад.Силното търсене на работна ръка увеличава натиска при наемането за много работодатели, които се оплакват от спад на качеството и годността на кандидатстващите за работа, посочва Си Ай Пи Ди (CIPD), професионален институт в областта на човешките ресурси във Великобритания.

Това се дължи на факта, че предлагането не успява да следва темпото на търсенето на работна ръка. Ситуацията се влошава от “кризата в предлагането” на далеч по-малко работници от страни от ЕС, които пристигат във Великобритания, се посочва в доклада.

Документът се позовава на правителствени данни, според които броят на работниците, родени в страни от ЕС и пристигнали във Великобритания, се е увеличил с едва 7000 за период от една година до юни след увеличение от 148 000 през предходните 12 месеца.

Джъруин Дейвис, старши анализатор на трудовия пазар в Си Ай Пи Ди, каза, че намаляването на работниците, пристигащи от ЕС във Великобритания, задълбочава кризата на производителността.

По думите му това увеличава трудностите при наемането и задържането на работна ръка особено в сектори, които традиционно разчитат на работници извън Великобритания и които са особено уязвими към бъдещи промени в имиграционната политика, отнасяща се до граждани на ЕС.

Дейвис подчерта, че сега е по-важно от всякога правителството да даде категорични уверения за статута на сегашните и бъдещите граждани на ЕС, какъвто и да е резултатът от преговорите по Брекзита.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/20 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Интернет | Снимка :
78 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки