Начало Лондон Намаляват таксите за студенти във Великобритания-от 9250 на 7500 паунда

Намаляват таксите за студенти във Великобритания-от 9250 на 7500 паундаКатегория Лондон | 2017/12/15 at 10:00 AM | 56
Коментари ->> Добави Коментар

Министърът на финансите, Филип Хамънд, планира да намали таксите за обучение в британските университети от £9250 на £7500 на година.

Промяната ще бъде заложена в есенния бюджет на страната, който ще бъде публикуван през ноември и вероятно ще влезе в сила от следващата учебна година.

Намаляването на таксите за обучение е един от приоритетите на британското правителство след изборите на 8-ми юни, тъй като твърде високите такси на обучение бяха една от причините консерваторите да загубят студентския вот.

Има и редица други причини за промяната:
• Повечето университети в страната прибират огромните такси от £9250 на година за всеки студент, а след завършването им студентите не могат да си намерят добре платена работа.
• Ректорите на университетите получават по-големи заплати от министър-председателя на страната.
• Таксите за обучение не са адекватни на разходите на университетите за преподаване и материали.
• Голяма част от университетите регистрират излишък от приходи от такси за обучение.Новите такси за обучение също ще могат да бъдат покривани със заеми от Student Loans Company. За всеки студент по природни науки, университетите ще получават освен таксата му и допълнително финансиране от £1500 на година от държавата, тъй като произвеждането на повече кадри с образование в областта на точните науки е приоритет на Великобритания за следващите години.

В плана на Филип Хамънд се предвижда също орязване на лихвата върху студентските заеми, която в момента е 6.1% на година, и увеличаване на прага на доходите, при достигането на който след завършването си студентите започват да изплащат заемите си – от £21 000 на £25 000 на година.

Министерството на финансите предвижда още да се въведат две различни нива на таксите за обучение, като те ще се определят или в зависимост от специалността, или в зависимост от това каква част от студентите биват назначени на работа по специалността си след завършване.

https://frognews.bg/Етикети: #
Категория Лондон | 2017/12/15 at 10:00 AM
57 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама