Наши новоприети студенти във Великобритания ще получат последни напътствия

      Публикувано на Sunday, 26 August , 2018      97 Прегледа     
Наши новоприети студенти във Великобритания ще получат последни напътствия

  • Лондон

Българските първокурсници, приети за студенти във Великобритания в годината на излизане на страната от ЕС, ще се съберат за последни консултации преди отпътуването си за Острова, съобщава БНР.

Повече от 600 младежи ще се срещнат за първи път с бъдещите си колеги и ще получат указания и документи за прием, кредитиране и настаняване.Всеки български първокурсник ще получи личен пакет с формуляри за първоначална регистрация в университета, телефон за спешна връзка, инструкции за посрещане и настаняване.

Кандидатствалите за студентски кредит ще получат и официалните се потвърждения за отпуснатата сума.

Професионални консултанти ще отговарят на въпросите на студенти и родители.

Приетите в академичната 2018/20019 г. са последните студенти, които България изпраща на Острова преди Брекзит.

Те са кандидатите, които въпреки излизането на Великобритания от Евросъюза, получиха правото на пълно студентско кредитиране на образованието си като членове на блока.

Това направи възможно обучението на повече от 90 на 100 от заминаващите, които ще ползват държавни кредити за финансиране на обучението си във Великобритания.

Срещата се организира в рамките на проекта “Световно образование“, по който пътуват над 50% от обучаващите са на Острова българи. Над 100 университета приемат ежегодно между 1200 и 1500 наши младежи.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/26 последна редакция в 7:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
98 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки