Начало BG Лондон Настъплението на английския език в Англия

Настъплението на английския език в АнглияКатегория BG Лондон | 2016/02/11 at 10:02 PM | 61
Коментари ->> Добави Коментар

Струмен ПауновAlex Development Ltd.

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299 , 020 8889 8692

Навярно за някого ще се стори странна или смешна темата, по която реших да пиша днес, но реалния живот показва друго…

Търсещи начин за икономии и търсещи начин да спрат “тълпите гладни българи и румънци” властите в Лондон  стрелят с поредното оръжие – незнанието на английски език от емигрантите.

В изказването си наскоро UK Immigration Minister Damian Green недвусмислено заяви, че Великобритания няма нужда от неграмотни или слабо квалифицирани емигранти, а от хора с образование, говорещи английски език; хора, които лесно да се интегрират в британското общество. Правителството прикрито ни каза, че не иска да храни Бай мангал, който от границата пита кога ще му дадат помощите, просто защото тук си имат достатъчно такива.

След решението на съда по делото на трите индийски семейства, възпротивили се официално срещу изискването да знаеш английски език за да получиш виза за Великобритания  за да живеят със съпрузите си, правителството потри доволно ръце и въведе веднага нови ограничения пред неговорещите английски език емигранти.

Ако искате преводач на български език на NI Number  интервюто ви ще има много да чакате да дойде такъв. Ако сте заявили преводач ще ви връчат телефон, на който ще ви осигурят преводач на български, и почти сигурен отказ, независимо как сте се представил на интервюто. Личните ми наблюдения в тази връзка показват, че 75% от клиентите ми говорещи свободно английски език  взимат NI Number  от раз, от първи път. А тези, които изобщо не говорят английски имат проблем (по няколко пъти).

Никак няма да се изненадам ако в скоро време за интервютата за NI Number се случи това, което се случи с изпитите за шофьори- вече няма да има изпити за книжка на език, различен от английския за бедните емигранти, защото властите са установили, че преводачите изкарват изпитите на явяващите се.

Нека помислим на глас ! Без да говориш английски какъв строител си, като не си разбираш вайзера какво иска от теб, като не знаеш как се казва лопатата? Какъв шофьор си, като не можеш да прочетеш знаците и табелите? Какъв NI Number искаш, като не можеш да говориш английски, а в същото време си self employed sole trader ?

Какви 5 лева бе, брато? Каква валута? Какво правим в Лондон и за какво се борим?

Наистина ли го правят само за да ни е гадно?

За мен отговора е не.

16/02/2015Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама