Начало Здраве Натурални начини за покриване на белите коси

Натурални начини за покриване на белите коси

Орехови черупки


Категория Здраве | 2018/07/29 at 5:00 PM | 139
Коментари ->> Добави Коментар

Белите коси са един от най-големите ужаси за повечето жени. Не всяка дама обаче желае да боядисва косата си и да я уврежда.

Ако предпочитате натуралния цвят на косата си, вероятно сте в безизходица как да прикриете белите коси.На помощ идват някои натурални методи за оцветяване на побелялата коса. Ето ги и тях:

Кафе

Кафето има свойството да оцветява побелелите косми. За да ги потъмните, направете голяма чаша много силно кафе. За по-сигурно сварете около 200 г кафе в тенджера с 500 мл вода. Ще се получи много наситена течност. Изчакайте я да изстине. Нанесете обилно върху побелелите участъци. Увийте косата с шапка за душ и оставете кафето да действа час-два. Изплакнете косата, за да премахнете кафето от нея. Измийте с шампоан.

Черен чай

Подобно на технологията с кафето, черният чай може да ви помогне срещу белите коси. Сварете наситена отвара от черен чай в 500 мл вода. Оставете чая да се охлади до стайна температура. Намокрете косата обилно. Увийте и изчакайте да подейства час-два.

Орехови черупки

Който е вадил орехови ядки от черупките им знае колко силно боядисват те. Ето защо могат да ви помогнат в оцветяването на белите ви коси. Подходящи са за кестеняв естествен цвят.

Сварете счупените черупки от орехи във вода. Колкото повече са черупките, толкова по-добре. Отново изчакайте отварата да се охлади преди да нанесете върху косата. Увийте и изчакайте час или два преди да измиете.

Къна

Разбира се, къната е друго сигурно натурално средство за боядисване на косата. Тя е най-употребяваната алтернатива на боите за коса.Етикети: # # #

Категория Здраве | 2018/07/29 at 5:00 PM
140 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Аз жената | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама