Не преигравайте! Просто се забавлявайте

      Публикувано на Wednesday, 25 December , 2019      888 Прегледа     
Не преигравайте! Просто се забавлявайте

  • Полезно

Декември е. Краят на годината наближава и повечето фирмени партита вече са в разгара си.
Да, корпоративните вечери са чудесна възможност шефовете да се срещнат с целия екип и заедно да отпразнуват постигнатите резултати през годината.

Възползвайте се от тези срещи, за да се забавлявате и да изживеете незабравими моменти с колегите си извън обичайната офис среда.

Само че тези събития понякога крият подводни камъни, в които е добре да не се препънете.

За какво трябва да внимавате? За поведението или за облеклото, или и за двете? Все пак не отивате на среща с приятели и не трябва да превръщате банкета в диво парти, на което да прекрачите всички допустими граници, нали. За да успеете да се справите с всички отрицателни аспекти на тези важни събирания, ви трябва добър професионален съветник. Коуч Хосе Мигел Санчес, специализиран в трудовата психология, споделя пет неща, които трябва да се избягват по време на корпоративното парти.

1. Не излизайте извън ролята си!

Отлично знаете каква е вашата роля във фирмата и какви са връзките и взаимоотношенията с шефовете и колегите, поддържани през годината. Не ги забравяйте! Именно те ще ви помогнат да поддържате подходящо поведение, дори в тази среда, когато трябва да се забавлявате на коледното парти с целия офис.

2. Не злоупотребявайте с алкохол!

Да видите колегата, с когото работите рамо до рамо по цял ден, в пияно състояние в повечето случаи не е приятно. Затова е добре да не поемате големи количества алкохол, ако знаете, че след първата чашка няма да се почувствате добре. Нали не искате на другия ден всички да говорят само за вашето поведение!?

3. Не говорете зле за колегите си!

Не е добре, особено на такова събиране, да започнете да обсъждате колегите си, или начина, по който се е държал наскоро директорът по продажбите пред клиенти, например. Имайте предвид, че критикуването зад гърба на някого обикновено води до недоверие или отхвърляне. Нали не желаете да се превърнете в персона нон грата?

4. Не преигравайте пред шефовете!

Прекаленото самоизтъкване и фокусирането върху нещата, които вие сте свършили за екипа, определено може да ви изиграе лоша шега, смята експертът. Затова избягвайте да се хвалите много пред ръководството по време на фирмените вечери. Те много добре знаят как работите и вече имат изградено мнение за вас. Опитайте се да не ги разочаровате!

5. Не обсъждайте политически или религиозни проблеми!

Тази тема, която обикновено се прилага като препоръка за избягване на конфликти по време на семейните събирания, е валидна и за фирмените партита. Не забравяйте, че е време да се наслаждавате и че не си заслужава да създавате конфликти, които по-късно могат да се превърнат в етикет срещу вас.

Нека да обърнем внимание и за нещата, които сме длъжни да направим в ситуация на конфликт. Понякога, въпреки доброто ни настроение и поведение, ще се намери човек, който да злослови срещу нас пред шефовете на коледното парти. В такива моменти, особено ако сме преки свидетели на критики срещу нас от страна на колега, задължително трябва да се защитим, съветва коуч Хосе Мигел Санчес.

„Това, което никога не трябва да правите, е да избягвате такива конфликти, защото в бъдеще те отново могат да се появят, а последствията да не са във ваша полза. Най-добре е да се изправите лице в лице с колегата, който ви обижда на всеослушание и да му обясните, че не е това начинът да разрешава даден проблем. Тонът на гласа ви, жестовете и аргументацията ви трябва да са достатъчно ясни и твърди, за да защитите позицията си. По този начин хората, с които работите, станали свидетели на спора ви, ще могат да си изградят ясна позиция за създалия се конфликт. Опитайте се по-късно да разговаряте със същия човек лично, за да му обясните, че сте достоен за уважение и че не може да си позволява подобно държание с вас. По този начин е възможно да постигнете примирие и да предотвратите бъдещи конфликти помежду ви”, казва още коуч Санчес.

По материал от abc.es

Редактор: Нели Тодорова


Етикети:
Категория Полезно | 2019/12/25 последна редакция в 7:47 AM
Източник : Мениджър | Снимка : Google
889 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки