Начало Лондон Небензя отговори остро на нападките на Великобритания и САЩ

Небензя отговори остро на нападките на Великобритания и САЩКатегория Лондон | 2018/09/11 at 8:00 AM | 15
Коментари ->> Добави Коментар

Великобритания и САЩ продължават да плетат интриги срещу Русия, обвинявайки Москва в отравянето на семейство Скрипал в Солсбъри.При това те измислят най-луди истории за това какво се е случило.

На заседание на съвета за сигурност на ООН, което премина наскоро, руският постоянен представител Василий Небензя, както и останалите представители на Русия, очакваха отново да чуят нещо поне малко включващо разсъдък по „случая Скрипал“. Но очакванията не бяха напразни.

Представителят на Великобритания Карен Пиърс започна отново, без каквито и обективни доказателства да замеря руските власти с обвинения. Тя уточни, че министър-председателят Тереза Мей е съобщила за възможно разширяване на санкциите по адрес на Москва. Освен това от устата на дипломата прозвучаха преки обвинения по адрес на руските власти, които уж са участвали в отравянето.

„Руските власти работят в паралелна вселена, в която всички норми и факти са изкривени“, заяви тя.

По време на речта си Пиърс определено искаше подкрепа от колегите си от САЩ и неоткъсващият и се поглед към тях не можеше да не се забележи.

В крайна сметка така се и случи. Постоянният представител на САЩ при ООН Ники Хейли неведнъж кимна приветствено по адрес на британската делегация, а също така ги увери, че Вашингтон е на тяхна страна. Тя нарече разследването, провеждано от британските специални служби щателно и обективно.

На свой ред руският постоянен представител при ООН Василий Небензя потуши плама на своите разярени, беснеещи колеги. Той нарече „коктейл лъжи“ всички обвинения по „Случая Скрипал“.

„Много се надявах, че днес ще се чуе нещо убедително, хвърлящо светлина на този объркан инцидент. За жалост нашите очаквания отново не се оправдаха“, заяви той.

Небензя обърна внимание, че всички измислици за наличието на двойни агенти на родните специални служби, разработките от Русия на отровни вещества, опитът за държавен преврат в Македония и други страни, за кибератаките нямат никакви основания.

По този начин Василий Небензя за пореден път подкани световния елит към адекватност. За пореден път можем да се убедим, че Великобритания и САЩ само се опитват да наложат вината върху неугодна им Русия и да разширят пакета санкции.

Всъщност всички обвинения по адрес на Москва нямат никаква почва. Нито на един призив на руските власти за провеждането на съвместно разследване в Англия няма отговор. На свой ред достъпът до семейство Скрипал бе също закрит.

Освен това не трябва да се забравя, че лично британският министър-председател Тереза Мей е уличена от МВнР на Русия в лъжа. Тя твърдеше, че отровата, с която са отровени Скрипал в Англия, е изготвена в РФ. Тогава, както и в лаборатория „Портън Даун“, опровергаха това.

Общо взето във Вашингтон и в Лондон може да умеят да си фантазират добре, но всички измислици трябва да се докажат.

Както ние можем да наблюдаваме, никакви неопровержими доказателства не се представят нито в САЩ, нито във Великобритания, а това може да говори само за едно – там наистина лъжат.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/09/11 at 8:00 AM
16 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Класа | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама