Начало Свят Неформална среща по въпросите на миграцията и убежището в Брюксел

Неформална среща по въпросите на миграцията и убежището в БрюкселКатегория Свят | 2018/06/24 at 9:42 AM | 54
Коментари ->> Добави Коментар

Неформална среща по въпросите на миграцията и убежището е насрочена за днес в Брюксел.

Тя бе свикана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.В срещата ще участват лидерите на България, Франция, Германия, Италия, Гърция , Малта, Испания, Австрия, Белгия и Холандия.

Тя се провежда броени дни преди Европейския съвет,  предвиден за края на другата седмица, на който се очаква миграцията да бъде основна точка.

Темата за мигрантските квоти остава спорна от началото на бежанския поток, като миналата година тя предизвика напрежение между председателя на Европейския съвет Доналд Туск и еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще предложи четири точки за справяне с проблема – незабавно спиране на потока от нелегални мигранти, гарантиране на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на Общността, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Не се очаква обаче да бъде постигнат пробив.

“Срещата е консултативна и няма да има заключителна декларация”, каза германският канцлер Ангела Меркел.

Страните от Вишеградската четворка – Унгария, Полша, Чехия и Словакия, които най-силно се противопоставят на мигрантските квоти, заявиха, че няма да участват.Етикети: # #

Категория Свят | 2018/06/24 at 9:42 AM
55 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама